Valitse sivu

Raksilan lehtereillä kysytään, joko nyt on Lipon vuoro. Kaudella 2019 Manse PP Tampereelta vei ylivoimaisesti Ykköspesiksen voiton eikä Lippo saanut kammettua Siilinjärven Pesistä ulos pääsarjasta superpesiskarsinnan avausvoitosta huolimatta. Vuotta myöhemmin Haminan Palloilijat juotti oululaisille katkeraa kalkkia viemällä nimiinsä sarjan viidennen loppuottelun.

Jos Lippo superpesiskarsintaan yltää, se saa ottelusarjaan Siilinjärven Pesistä tai Haminan Palloilijoita vastaan kotiedun. Tätä ennen pitää kuitenkin selvittää välierät. Kannuksen Ura on varmistanut seurahistoriansa parhaan sijoituksen kautta aikain ja etenee ensimmäistä kertaa miesten Ykköspesiksen ylempiin pudotuspeleihin.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset ottelut olivat todella tiukkoja ja ratkaisu venyi molemmilla kerroilla kotiutuskilpailuun asti. Pääsipä Ura jopa Raksilassa aiheuttamaan Lipolle yhden sen kauden toistaiseksi kolmesta tappiosta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kannuksen Ura (@urakeltamustat) jakama julkaisu

Lohelle paras sijoitus liki 40 vuoteen

Puijon Pesis Kuopiosta pelaa nyt viidettä kertaa miesten Ykköspesiksen välierissä kuuteen edelliseen vuoteen. Tähän saakka jatko-otteluiden menestys on jäänyt laihaksi, vaikka PuPe ylsi superpesiskarsintaan 2019 ja oli lähellä suistaa Lipon ulos jatkosta viime vuonna.

Välieräsarjassa vastaan asettuu kauden ilmiö Jyväskylän Lohi, jonka kotiotteluissa Koskenharjulla on valtaisa tunnelma. Kannattajat kulkevat suurella intohimolla joukkueen matkassa mukana ja luovat henkeä omiinsa. Lohi on jo saavuttanut parhaan sijoituksensa sitten toistaiseksi viimeisimmän mestaruussarjakauden 1982. Pelinjohtaja Jussi Muilu tietää, että kaikki tästä eteenpäin on vain plussaa.

– Tässä vaiheessa pitää katsoa isoa kuvaa. Mahtava runkosarja on takana, olemme runkosarjan kolmas. Nopeasti alkavat ”pleijarit” ja vain kaksi päivää on aikaa latautua. Voitimme PuPen kotona, hävisimme heille vieraissa. Altavastaajana lähdemme sarjaan, mutta olemme täynnä tarmoa, Muilu vakuutti Lohen videolla.

PuPe menetti runkosarjan ykköstilan häviämällä kaksi peräkkäistä ottelua Loimaan Palloilijoille kotonaan ja Lipolle vieraissa. Kolmesta päätösottelusta joukkue kuitenkin napsi täydet yhdeksän pistettä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Puijon Pesis (@puijonpesis) jakama julkaisu

Miesten Ykköspesiksen välierät Veikkaus-tulospalvelussa

Markus Hallasuo ja Harri Kolehmainen kahteen tilastovoittoon

Miesten Ykköspesiksen neljä tilastovoittoa vahvistettiin Oulun Lipon leiriin. Markus Hallasuo on toisena vuonna peräkkäin sarjan lyöjäkuningas ja tehopelaaja (1+72 lyötyä, 10 tuotua).

Pattioen Urheilijoista Ykköspesikseen ja Lippoon siirtynyt Harri Kolehmainen voitti etenijäkuninkuuden 46 tuodulla sekä kärkilyöntitilaston 124 onnistumisella.

Kannuksen Uran Severi Tikkakoski puolestaan noteerasi kärkilyöntien onnistumisprosentikseen 74,4 % onnistuen 93 kertaa 125 yrityksestä.

Ikaalisten Tarmo ja Vähänkyrön Viesti putoamiskarsintaan

Kärkikaksikon takana kamppailu pääsystä neljän parhaan joukkoon jatkui tiiviinä lähes runkosarjan loppuun saakka. Moni odotti Loimaan Palloilijoita ja Alajärven Ankkureita ylempiin jatko-otteluihin, mutta näiden joukkueiden kausi päättyi tällä kertaa runkosarjaan.

Vähänkyrön Viesti sai mahdollisuuden päätösottelussa välttää putoamiskarsinta. Ankkurit oli kuitenkin toista mieltä ja lopulta vielä Ikaalisten Tarmo vei putoamiskarsinnan kotiedun kukistamalla sarjapaikkansa säilyttäneen Simon Kirin puhtaasti 2-0 (11-1, 5-3).

Ulvilan Pesä-Veikkojen ja Laukaan Urheilijoiden kohtalona on hakea vauhtia suomensarjasta kaudella 2022.

Miesten Ykköspesiksen putoamiskarsinta Veikkaus-tulospalvelussa