Valitse sivu

Seuraava vaihe onkin jo superpesiskarsinta, johon välieräjoukkueilla on mahdollisuus varmistaa paikkansa viikonloppuna. Mailattaret kärsi runkosarjassa vain yhden tappion ja selvitti puolivälierät suoraan voitoin 2-0 Lappajärven Veikkoja vastaan. HP kukisti Jalasjärven Jalaksen kotiotteluidensa voitoilla.

– Toisaalta hyvä, että puolivälieräsarja meni poikki kahdesta. Saimme vähän treenata, Mailattarien pelinjohtaja Pekka Mäntymaa sanoi jatkopaikan varmistuttua.

– Molemmissa meidän pitää parantaa, sekä sisällä että ulkona. Ulkopeliin ratkeavat loppukauden ottelut. Kelit, kun vielä viilenevät, varmasti aika vähäjuoksuisia otteluita nähdään, Mäntymaa ennusti.

Toisessa otteluparissa kotikenttien välimatkaa on liki 600 kilometriä. PöU kärsi yllätystappion runkosarjan lopulla sarjasta pudonneelle Espoon Pesikselle, mutta palasi tuttuun vahvaan menoon puolivälieräsarjassa kankaanpääläistä Mailajunioreita vastaan. Vastustaja KPK selvitti myös puolivälierät kahdessa ottelussa ja päätti Oulunsalon Vasaman kauden.

Naisten Ykköspesiksen välierien voittajista paremmin runkosarjassa sijoittunut joukkue kohtaa superpesiskarsinnassa Superpesiksen putoamiskarsinnan voittajan eli Pesä Ysit Lappeenrannasta tai Siilinjärven Pesiksen ja saa lisäksi kotiedun tuohon ottelusarjaan. Heikommin runkosarjassa sijoittunut välierävoittaja haastaa Mynämäen Vesan, joka aloittaa superpesiskarsinnan kotikentällään.

Joukkueiden järjestys runkosarjan perusteella on Mailattaret, PöU, HP ja KPK. Mahdollinen on siis todellinen trilleri, paikalliskohtaaminen MyVen ja PöU:n välillä. Asioiden edelle on kuitenkin turhaa mennä, sillä viikonloppuna jännitetään välieriä ja kaikki on mahdollista. Reaaliaikainen tilanneseuranta löytyy Veikkaus-tulospalvelusta.

Miesten Ykköspesiksen runkosarja huipentuu

Miesten Ykköspesiksessä on jäljellä joukkueesta riippuen 1-2 ottelua, jotka pelataan viikonlopun aikana. Välieriin etenevät Puijon Pesis Kuopiosta, Oulun Lippo (Juniorit), Jyväskylän Lohi ja Kannuksen Ura. Sarjaporrasta alemmas putoavat Ulvilan Pesä-Veikot ja Laukaan Urheilijat.

Suurin mielenkiinto kohdistuu runkosarjan sijoihin 7-10. Nykyisellä tilanteella Simon Kiri ja Vähänkyrön Viesti säilyttäisivät suoraan sarjapaikkansa, mutta Alavuden Peli-Veikoilla ja jopa Ikaalisten Tarmolla on vielä pieni oljenkorsi välttää putoamiskarsinta.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan loppuratkaisuja seuraa reaaliaikaisesti Veikkaus-tulospalvelu.