Valitse sivu

Päätöksen taustalla on raumalaisen Feran joukkueessa ilmennyt koronatartunta, jonka myötä Fera ja Jyväskylän Kirittäret on asetettu terveysviranomaisten määräämään karanteeniin. Sunnuntaina peruttujen otteluiden lisäksi kokonaan pelaamatta jäävät ottelut Pesä Ysit, Lappeenranta vs. Fera, Rauma (tiistaina 17.8.2021), Siilinjärven Pesis – Jyväskylän Kirittäret (keskiviikkona 18.8.2021) ja Pesäkarhut, Pori – Jyväskylän Kirittäret (perjantaina 20.8.2021).

Fera ja Kirittäret ovat tehneet Pesäpalloliiton koronamääräysten mukaisen päätöksen palata otteluohjelman mukaiseen sarjatoimintaan heti karanteenin päätyttyä. Fera pelaa kotikentällään Joensuun Mailaa vastaan lauantaina ja vierasottelussa Hyvinkäällä sunnuntaina sekä Kirittäret kohtaa kotonaan Hippoksella helsinkiläisen Roihuttaret sunnuntaina. Joukkuetoimintaan palaaminen viikonloppuna on mahdollista, kunhan joukkueessa kaikille karanteeniin määrätyille henkilöille tehtävät koronatestit ovat negatiivisia.

Pistekeskiarvoon siirtyminen varmistaa Kirittärille runkosarjan voiton ennen Pesäkarhuja. Puolivälierien kotietua tavoittelevat vahvimmin Lapuan Virkiä, Manse PP Tampereelta ja Seinäjoen Maila-Jussit. Naisten Superpesiksessä kolme parasta pääsevät valitsemaan vastustajansa puolivälieriin.

Joukkueiden paremmuuden naisten Superpesiksen runkosarjassa määrittävät pesäpallon kilpailumääräysten (pdf) § 36:n mukaisesti ensin pisteet ottelua kohden ja toisena voitot ottelua kohden. Henkilökohtaisten tilastojen laskentatapa ei kuitenkaan muutu (kilpailumääräykset, § 38).