Valitse sivu

Viimeiset ottelut eivät sarjataulukkoon juuri muutoksia tuoneet. Kempeleen Kiri haki täyden pistepotin Lappeenrannasta ja nousi seitsemänneksi ohi raumalaisen Feran, joka kärsi tappion kuudenneksi sijoittuneelle Tahkolle Hyvinkäällä. Puolivälieriin näillä sijoituksilla ei välttämättä vaikutusta ole, sillä kolme parasta pääsevät valitsemaan vastustajansa.

Runkosarjan voittaja Kirittäret palasi karanteenin jälkeen tositoimiin ja kukisti Roihuttaret 2-0 (9-0, 6-2). Kakkospaikkansa jo aiemmin varmistanut Pesäkarhut vei kotikentällään Porissa voiton Seinäjoen Maila-Jusseista, joka kuitenkin pystyi lyömään kiilaa kovaksi tiedetyn kärkinelikon väliin ja saavutti puolivälierien kotiedun jättämällä tamperelaisen Manse PP:n viidenneksi.

– Keskiviikkoon pitää aika paljon muuttua homma, että saamme kunnon pelin aikaan ja taistelemme voitosta, pelinjohtaja Antti Kuusisto kuitenkin huomautti.

Lapuan Virkiä pääsee kolmantena valitsemaan vastustajansa puolivälieriin. Asia varmistui jo lauantaina, kun joukkue haki voiton Manse PP:stä.

Naisten Superpesiksen puolivälierävalintoja jännitetään Ruudussa maanantaina kello 16!

Mynämäen Vesa jää odottamaan Ykköspesiksen ylemmistä pudotuspeleistä vastustajaa superpesiskarsintaan. Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Siilinjärven Pesis joutuvat puolestaan putoamiskarsintaan. Sen voittaja jatkaa superpesiskarsinnassa kamppailua sarjapaikastaan ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen kaudelle 2022.

Itävalo, Juka ja Syrjälä ensimmäisiin tilastovoittoihinsa

Naisten Superpesiksen Unique-etenijäkuningatar 2021 on uransa ensimmäisen tilastovoiton vienyt Pesäkarhujen Emilia Itävalo 51 tuodulla juoksulla. Virkiän Kaisaleena Rautakorpi ylsi samaan määrään tuotuja, mutta titteli ratkaistiin pesäpallon kilpailumääräysten § 38 mukaan (eniten juoksuja suhteessa oman joukkueen kaikkiin juoksuihin).

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Ensimmäisen tilastovoittonsa veivät myös Maila-Jussien Silja Syrjälä, joka nakutti yhteensä 138 kärkilyöntiä sekä parhaan kärkilyöntien onnistumisprosentin, 79 %, noteerannut Pesäkarhujen Henna Juka.

Škoda-lyöjäkuningattaren titteli pysyy Pesäkarhujen Susanna Puiston (1+71 lyötyä) hallussa toisena vuonna peräkkäin. Puisto on kautta aikain -lyöjätilastossa kuudentena 25+665=690 lyödyllä juoksulla.

Huimat 12 kunnaria takonut Kirittärien Emma Körkkö on ylivoimaisella erolla vuoden tehopelaaja. Körkkö iski vain 21 otteluun eniten lyötyjä yhdeksikön pelaajista, lyöjätilaston kolmanneksi oikeuttavat 62 ja toi 43 juoksua.

Naisten Superpesiksen kaikki tilastot Veikkaus-tulospalvelussa