Valitse sivu

Seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton vienyt Manse päätyi poimimaan puolivälierävastustajakseen sarjataulukon seitsemänneksi yltäneen kesän sensaatiojoukkueen Imatran Pallo-Veikot. Vain viidellä IPV:n pelaajalla on aiempaa pudotuspelikokemusta ja heilläkin yhteensä vain 58 ottelun verran.

– Joku sieltä täytyi valita, eikä voinut niin miettiä, että joku joukkue olisi helppo tai että helpolla pääsisimme. Mietintää piti tehdä, mutta yhtenäinen linjaus löytyi, Mansen pelinjohtaja Matti Iivarinen kertoi Ruudun haastattelussa.

– Värikästä sarjaa voi povata. He (IPV) ovat pelanneet todella hienosti ja ovat siten arvaamaton joukkue. Meiltä tarvitaan ennakkotyötä, vastustajaan pitää perehtyä ja valmistautua sarjaan mahdollisimman hyvin, Iivarinen muistutti.

Kokemusta sen sijaan on kahdeksantena pudotuspeleihin edenneellä Pattijoen Urheilijoilla. Sami Haapakoskella on vyöllään 162 pudotuspeliottelua, samoin Topi Kososella ja Jari Törmäsellä yli 100. Kakkospaikalta PattU:n vastustajakseen valinnut ViVe saa olla tarkkana.

 

Kolmannen valintavuoron napannut KPL kohtaa odotetusti Kempeleen Kirin, joka esiintyy ensimmäistä kertaa miesten Superpesiksen pudotuspeleissä. Jo joukkueiden runkosarjaottelussa Kempeleessä oli sähköä ilmassa.

Neljänneksi puolivälieräpariksi jää hurja taistelupari. Keskinäisissä pudotuspelikohtaamisissa Sotkamon Jymyn dominointi katkesi kauden 2019 loppuottelussa, jonka Joensuun Maila vei nimiinsä. Panokset ovat valtavat ja jatkoon menevä joukkue saa takuulla runsaasti itseluottamusta seuraaviin koitoksiin.

Ensimmäinen SoJy-JoMa-puolivälieräkohtaaminen nähdään Ruudun päälähetyksenä perjantaina.

Miesten Superpesiksen puolivälierien 2021 tilastopaketti (pdf)

Putoamiskarsinnassa Siilinjärven Pesis ja Haminan Palloilijat

Miesten Superpesiksen joukkuemäärä palautuu 14:een kaudelle 2022, joten yksi superpesisjoukkue putoaa joka tapauksessa pääsarjatasolta Ykköspesikseen. Siilinjärven Pesiksen miehet ovat seuran naisten tavoin kovassa paikassa, jossa ensin täytyy selvittää putoamiskarsinta. Siinä vastaan asettuu Haminan Palloilijat.

Putoamiskarsinnan voittaja jatkaa superpesiskarsintaan Ykköspesiksen voittajaa vastaan ja häviäjän kohtalona on pudota Ykköspesikseen kaudelle 2022.

Miesten Superpesiksen puolivälierät 2021 (3 voittoa)

Otteluohjelma ja reaaliaikainen tilanne tulospalvelussa

Miesten Superpesiksen putoamiskarsinta (3 voittoa)

Otteluohjelma ja reaaliaikainen tilanne tulospalvelussa