Valitse sivu

ViVe vei kuitenkin päätöskierroksen kamppailun nimiinsä kotiutuskilpailussa 1-2 (1-2, 6-1, 0-0, 0-1) ja lähtee kakkospaikalta pudotuspeleihin kuuden ottelun voittoputkessa. Uransa kolmannen lyöjäkuninkuuden sinetöinyt Go On Superjokeri Janne Mäkelä löi joukkueensa kaikki juoksut kotiutuskilpailua myöten.

Manselle riitti piste runkosarjan ykköstilaan, mikä tietää kotietua kaikkiin pudotuspelisarjoihin, joihin joukkue yltää. Puolivälieriin Manse pääsee ensimmäisenä valitsemaan vastustajansa Ruudun ja ISTV:n lähetyksessä keskiviikkona kello 16.

– Tappio harmittaa, mutta uskoisin, että oppia saimme tästä ottelusta ja ripauksen itseluottamustakin. Runkosarjan voitto olisi varmasti ollut mahdollista ratkaista aikaisemmin. Toisaalta oli hyvä, että tähän viimeiseen otteluun tuli vielä panos, Mansen pelinjohtaja Matti Iivarinen iloitsi Ruudun haastattelussa.

Kouvolan Pallonlyöjät kukisti Kiteen Pallon 2-0 (8-1, 3-1) varmistaen kolmannen sijan ja valintavuoron. Sotkamon Jymy hävisi Raahessa, mikä nosti Pattijoen Urheilijat viimeiselle pudotuspelipaikalle. Samalla lopettamispäätöksestään kertoneen lukkarilegendan Topi Kososen komea taival huippupesäpalloilijana jatkuu uran 15. pudotuspeleissä.

Kempeleen Kirin henkinen kantti kesti kotiottelussa Siilinjärven Pesistä vastaan. Voittonumerot 2-0 (2-1, 8-3) varmistivat kuudenneksi yltäneelle KeKille seurahistorian kautta aikain parhaan sijoituksen miesten Superpesiksessä ja ensimmäisen pudotuspelipaikan.

Joensuun Maila päätyi viidenneksi ja eilen sensaatiomaisen voiton ottaneen Imatran Pallo-Veikkojen sijoitus on lopulta seitsemäs.

Miesten Superpesiksen puolivälierävalintoja jännitetään Ruudussa ja ISTV:ssä keskiviikkona kello 16!

Hyvinkään Tahko jäi harvinaislaatuisesti vasta kolmannen kerran (aiemmat 1999 ja 2018) vuodesta 1987 pelattujen pudotuspelien ulkopuolelle miesten Superpesiksessä. Vastaavan kohtalon kokee neljällä edellisellä kaudella pudotuspeleihin yltänyt Seinäjoen JymyJussit.

Putoamiskarsinnassa kohtaavat Siilinjärven Pesis ja Haminan Palloilijat. Kankaanpään Maila jää odottamaan Ykköspesiksestä vastustajaa superpesiskarsintaan.

Niko Korhoselle uran ensimmäinen tilastovoitto

Yhden kauden tuotujen ennätyksen rikkonut Sotkamon Jymyn Joni Rytkönen päätyi lopulta 81 tuotuun juoksuun ja voitti etenijätilaston näytöstyyliin. Unique-etenijäkuninkaan titteli on Rytköselle kolmas peräkkäinen. Toinenkin tilaston ykkössija oli lähellä, mutta joukkuekaveri Niko Korhonen (174) merkkautti tilastoihin yhden kärkilyönnin enemmän. Hallitsevalle sekä vuoden pesäpalloilijalle että pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle Korhoselle tilastovoitto on uran ensimmäinen.

Vimpelin Vedon Janne Mäkelä on puolestaan Škoda-lyöjäkuningas kolmatta kertaa urallaan ja tehotilaston ykkönen (6+89+8=103). Saman seuran Mikko Kanala palasi joukkueen kokoonpanoon päätöskierroksella ja nousi kärkilyöntien onnistumisprosenteissa tilastovoittajaksi, komealla 77,39 % onnistumisella 115 yrityksestä.

Miesten Superpesiksen kaikki tilastot Veikkaus-tulospalvelussa