Itä tuli otteluun valmiimpana ottaen 2-0-johdon Elias Pitkäsen ja Miika Timosen kotiutuksilla. Ottelun kuva muuttui täysin yhdellä lyönnillä, kun Lauri Vihriälä yllätti ulkokentän kakkospuolelta takaa ja kiersi kunnarin Perttu Ollin tuoman tavallisen juoksun lisäksi. Jatkotilanteessa Vihriälä karkasi ykköspesän ohi suuntautuneella harhaheitolla jakson loppunumeroiksi 2-3.

– Lähdin lyömään ihan pesävälin vaihtoa kakkosjatkeelle. En tiedä, miten sattui sieltä pomppimaan, että sain kunnarin kierrettyä, kentän parhaana palkittu Vihriälä iloitsi.

Tauon jälkeen Länsi avasi räväkästi ja jatkoi hyvää virettään. Jaakko Hautaniemi, Veeti Kettunen ja Perttu Olli löivät yksittäisillä kotiutuksilla numerot 3-0:aan. Idän takaa-ajo oli käynnistyä kolmannen tasoittavalla, kun Pitkänen yllätti takakentän. Iivari Vihanto toi kavennusjuoksun, mutta Justus Niemeläinen paloi kotipesän kynnykselle.

Lännen joukkueesta ylsivät palkinnoille Vihriälän lisäksi ykkösenä Perttu Olli ja kakkosena sataprosenttisesti kentällemenoissaan onnistunut Mikael Mäkelä. Idän puolelta palkittiin lukkarit, Pitkänen ja Lauri Vuollo.

– Hieno kokemus oli totta kai, on tämä hieno pesiksen perinteitä kunnioittava tapahtuma. Mukavaa oli päästä pelaamaan, ykköspalkittu Pitkänen fiilisteli.

Lännen pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki nosti oman joukkueensa palkittujen lisäksi esiin Joona Iivosen upean lukkaripelin. Vihriälän lyönti ja sitä seurannut hurmio olivat Lännelle sisäpelin parasta antia perjantain ottelussa.

– Oli hieno lyönti kaiken kaikkiaan. Toisen jakso oli sellainen, että pääsimme peliä pelaamaan sillä tavalla kuin toivoin, Yli-Saunamäki totesi.

Itä voitti poikien arvo-ottelun Joensuussa 2018 ja Seinäjoella 2019. Nyt Idällä on voittoja kautta aikain 33 ja Lännellä 29.