Valitse sivu

Sillinjärvellä on viimeisen viikon aikana tapahtunut paljon, sillä viime keskiviikon kauden avausvoiton jälkeen se antoi lähtöpassit alkukauden pelinjohtajalleen Antti Rönkölle, ja hänen tilalleen nostettiin viime kaudella SiiPen miesten toisena pelinjohtajana toiminut Tommi Luostarinen. Luostarisen aisapariksi pelinjohtoon nostettiin kokenut Jari Karjanlahti. Viime viikonlopun ensimmäiset kaksi vierasottelua tällä koostumuksella tuottivat SiiPelle niukan 1­–0 -tappion Mynämäen Vesalle ja tärkeän 1–0 -voiton Rauman Ferasta.

Kaksi voittoa kolmesta edellisestä ottelusta luo hieman uskoa SiiPen hankalan kesän loppupuolelle.

– Tietysti meillä oli monia sovittavia asioita, mitkä piti saada nopealla aikataululla kuntoon ja se toi oman haasteensa. Päällimmäisenä on kuitenkin mielessä se, miten helppo minun ja ”Kenun” oli tulla mukaan joukkueeseen, Luostarinen kiitteli.

Joensuu murskaava edellisessä kamppailussa

Keskiviikkona Mantulla odottaa jälleen yksi uusi haaste, kun Itäisen alueen paikallisvastustaja JoMan naiset saapuvat vierailulle. Kaksi viikkoa sitten pelatussa kauden ensimmäisessä keskinäisessä runkosarjakamppailussa JoMa oli kotikentällään suorastaan murskaava ottaen 2–0 (10–2, 12–5) -voiton. JoMan lyöjäjokeri Hanna Toivasen tehot olivat ottelussa omaa luokkaansa hänen lyötyä peräti 2+7 juoksua.

– JoMa on meille tuttu vastustaja, jonka kanssa on pelattu aiemmin monia tiukkoja pelejä. Sellaista odotan myös nyt, kun päästään pelaamaan kotikentällä, Luostarinen miettii.

SiiPen naisilla riittää työsarkaa runkosarjan loppupuolelle, että peli kehittyisi parempaan suuntaan ja tärkeitä pisteitä kertyisi. Sarjataulukossa se on toiseksi viimeisenä, tasapisteissä jumbopaikkaa pitävän Lappeenrannan Pesä-Ysien kanssa. Kolme edellistä otteluaan hävinnyt JoMa sen sijaan taistelee vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Se on sarjassa yhdeksäntenä, viisi pistettä kasipaikkaa pitävän Rauman Feran takana.

– Sisäpelissä meidän on löydettävä toimivat ratkaisumallit eri tilanteisiin, ja ulkopelissä keskitymme paljon yhdeksikön yhteispeliin. Joukkue on valmis käyttämään näihin asioihin aikaa, joten luottavaisin mielin lähdemme tekemään päivittäistä työtä yhdessä, Luostarinen pohtii.

Pirskasen paluu kotikentälleen

Ottelun yhdeksi seurattavaksi pelaajaksi nostetaan Siilinjärven Pesiksen kasvatti, nyt ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa vieraspaidassa Mantulle saapuva JoMan kärkietenijä Johanna Pirskanen.

Johanna Pirskanen pelaa hurjaa kautta JoMan kärkenä. (Kuva: Juha Leskinen)

Huikean kauden pelannut, tänään tiistaina 18 vuotta täyttänyt Pirskanen on koko Superpesiksen kärkilyöntitilastossa hienosti kolmantena. 18 ottelussa Pirskanen on haalinut 100 kärkilyöntiä, joista 85 on onnistuneita kentällemenoja. Tämä luku on koko sarjan kovin, joten Pirskasen kohdalla voidaan siis puhua todellisesta läpimurrosta kohti Superpesiksen eliittiä.

Hieno kausi ei vielä tuonut valintaa naisten Itä-Länteen, mutta Pirskanen edustaa Itää B-tyttöjen arvo-ottelussa tulevana viikonloppuna.

Teksti: Ismo Huotari