Juoksuhanat avattiin heti avausvuorossa. Idän pelinjohtaja Iiro Haimi valitsi hyökkäävän taktiikan, jota toteutti Juha Puhtimäki kotiuttamalla keskipompulla nopean Elmeri Purmosen. Tasoitus tuli nopeasti, kun Perttu Ruuskan lyönnille kakkossauma repesi auki.

Jaksovoiton Idälle takasi Puhtimäen taistelu etenijänä ja vastustamaton välilyönti, jolla jälleen Purmonen kiiti kotipesään. Sisäpelin lisäksi Puhtimäki oli elementissään lukkarina ja piti vastustajan pihdeissään.

– Pallo sattui putoamaan väliin, ei siinä sen kummempaa. Oli helppoa lyödä, kun Elmeri oli molemmilla kerroilla tulossa eli kohtuulliset jalat siellä, Puhtimäki iloitsi.

Toisella jaksolla Itä otti heti alkuun johtoaseman, kun Henri Puputti kotiutti Juuso Myllyniemen, eikä toinenkaan onnistuminen ollut kaukana. Lännen kiri riitti ainoastaan tasoitukseen. Elmeri Lieto tarjoili ykkösrajaan upean näpin, joka saatteli nopean Lauri Vierimaan kotipesään.

Toni Kohosen valitsema Idän joukkue voitti kautta aikain ensimmäisen Porissa pelatun miesten arvo-ottelun. Kuva: Lauri Heino

Kolmostilanteet kirjattiin Idälle 13-11. Ottelussa nähtiin tukku komeita lyöntejä, kuten Kalle-Tapio Huuskon haitarinäppi, mutta Idän ulkopeli oli tänään Lännelle liikaa.

– Kun saimme onnistumisia, sen jälkeen Juha (Puhtimäki) sekoitti meidän peliämme ja pelasi erinomaisen lukkaripelin. Ei päästy jatkuvaan paineeseen sisäpelissä, vaan ne olivat yksittäisiä onnistumisia, joita tuli, harmitteli Lännen pelinjohtaja Tomi Niskanen.

– Mukava oli pelata ja tuntui siltä, että suurin osa joukkueesta pääsi osallistumaan myös sisäpeliin. Saimme lyöjäjokereillekin muutaman paikan ja peräpäästä jokusen tilanteen tehtyä. Ulkona oli meiltä hyvä kokonaisuus. Hieno peli ja hieno tapahtuma, kiitteli Idän kollega Iiro Haimi.

Ottelun lopuksi koettiin Ruudun lähetyksessä koskettava hetki. ”Tämä oli urani viimeinen Itä-Länsi”, totesi kaikkien aikojen arvo-ottelija, ennätyksellisen 23. Itä-Läntensä pelannut Toni Kohonen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Veikkaus-tulospalvelu

Miesten Itä-Länsi-ottelun 2021 tilastot