Voitosta voittoon liidelleen Evijärven Urheilijat laittoi tiukimmalle viime vuoden hopeajoukkue helsinkiläinen Puna-Mustat, joka kuitenkin kärsi tappion välieräottelussa numeroin 3-6. Mitalikolmikko noudatteli kolmelta edelliseltä vuodelta tuttua kaavaa, kun Sotkamon Urheiluseura KMV jyräsi omassa välierässään Summan Ponnistuksen 16-0.

Loppuottelussa Evijärven Urheilijat ei jättänyt jossiteltavaa. Riku Tainio iski kolme juoksua ja Janne Rauhala kiersi yhden tavallisen lisäksi kunnarin, kun mestarit kukistivat Sotkamon KMV:n juoksuin 6-0.

Evijärven Urheilijat juhli jo neljättä peräkkäistä Kontioiden mestaruuttaan Puijon pesäpallostadionilla Kuopiossa. Vastaavaan ovat historian saatossa yltäneet vain viidesti peräkkäin (1987-91) mestaruuden vienyt Hyvinkään Tahko ja Jyväskylän Kiri (1965-68).

Kontioiden SM-turnauksen 2021 käytännön järjestelyistä vastasi lapinlahtelainen Nerkoon Nuorisoseuran Pesis, hyvässä yhteistyössä alueen suurten seurojen kuopiolaisen Puijon Pesiksen ja Siilinjärven Pesiksen kanssa.

Ottelutulokset ja pöytäkirjat

Kontioiden SM-turnauksen kaikki ottelutulokset Pesistulospalvelussa

Kontioiden Suomen mestari 2021: Evijärven Urheilijat

Veli-Matti Hauta; Jani Huosionmaa; Sami Kokko; Juha Kuoppala; Markus Linna; Jukka Mannila; Teemu Mäkinen; Janne Rauhala; Keijo Saarenmaa; Esa Sanjama; Riku Tainio. Jari Mäkelä (pj); Niko Kuoppala (2. pj)

Kontioiden SM-hopeaa 2021: Sotkamon Urheiluseura KMV

Timo Heikkinen; Teemu Juntunen; Mika Kilpeläinen; Timo Kilpeläinen; Jouni Korhonen; Markku Kuusiniemi; Riku Manninen; Kimmo Mikkonen; Mikko Närhi; Kalle Raitala; Mika Rantamaa; Justus Uusi-Kyyny. Altti-Jussi Ronkainen (pj)

Kontioiden SM-pronssia 2021: Puna-Mustat, Helsinki

Tuomo Allinen; Henri Häkkilä; Pekka Kaijula; Oskari Kosonen; Petri Köykkä; Mikael Mantila; Juha Nieminen; Matti Nylander; Petteri Salmi; Janne Shnoro; Janne Torri; Mikko Vartiainen