Juhlaottelu nähdään Ruudussa päälähetyksenä. Tämän vuoksi aiemmin päälähetykseksi ilmoitettua ottelua Manse PP, Tampere vs. Kankaanpään Maila seuraa Fanikamera.

– Meille oli jo ennen kauden alkua päivänselvää, että Kohosen tuhannes peli näytetään päälähetyksenä. Alkuperäisessä ohjelmistossa se oli 11. kesäkuuta. Kun Tonin loukkaantuminen vesitti alkuperäisen suunnitelman, päätimme välittömästi seurata tilannetta ja reagoida nopeallakin aikataululla hänen paluuseensa. Heti oli selvää, että tälle pelille raivataan tilaa ohjelmakartassa, kertoo asian Supermaanantai-lähetyksessä paljastanut Ruudun suosikkiselostaja Anssi Ritari.

Kiteen Pallo -90:n kasvatti, nykyisin Kouvolan Pallonlyöjiä edustava Kohonen saavuttaa ottelussa merkittävän virstanpylvään koko suomalaisen urheilun näkökulmasta.

– Kyseessä on ihan mieletön ottelumäärä. En nyt puhu pelkästään pesäpallosta, vaan ylipäätään koko suomalaisesta palloilukulttuurista. Koko ottelulähetys kietoutuu tietysti lajilegendan ympärille ”Tonin tonnipeli” -teemalla, Ritari hehkuttaa.

Heinä-elokuun taitteessa 11 päälähetystä kahteen viikkoon

Ruudun ohjelmistoon on lisätty heinäkuun lopulle yksi päälähetys. Superpesisottelun Imatran Pallo-Veikot vs. Sotkamon Jymy yhteydessä Suomen yhdistetyn maajoukkue nähdään tositoimissa Imatralla keskellä kesää Lunta tupaan -tapahtumassa 27. heinäkuuta.

– Monen pesäpalloihmisen sympatiat ovat näyttäneet heinäkuun alussa Imatran suuntaan. IPV on osoittanut, että koronakaranteenista huolimatta väsymätön työ ja taistelu paremmasta huomisesta jatkuu vastoinkäymisistä huolimatta, Ritari toteaa.

– Meidän oli tarkoitus olla paikan päällä 7. heinäkuuta Lunta Tupaan -tapahtumassa, joka jouduttiin perumaan ja teimme tuolloin toisen matsin. Kun kuulimme, että tapahtuma pystytään järjestämään 27. heinäkuuta, päätimme ottaa pelin ekstrana ohjelmistoon mukaan. Näin ollen heinäkuun viimeinen viikko tarjoaa peräti viiden päälähetyksen kattauksen Ruudussa, Ritari iloitsee.

Tahti vain kiihtyy, kun elokuun puolelle siirrytään. Herkkupaloja ovat ainakin miesten huippuottelu Sotkamon Jymy vs. Vimpelin Veto ja naisten suosikkien kohtaaminen Jyväskylän Kirittäret vs. Pesäkarhut, Pori. Itä-Länsi-karavaani tuo Suomen suosituimmat tähdistöottelut historiallisesti kautta aikain ensimmäisen kerran Poriin 6.-7.8.

– Elokuun alkuun on luvassa kuuden pelin viikko, joista kaksi viimeisintä – Itä-Länsi-ottelut – ovat katsottavissa Ruudun lisäksi myös vapaasti Jim-kanavalla, Ritari kertoo.

Ruutu on Superpesiksen kotipesä osoitteessa www.ruutu.fi/ohjelmat/superpesis.

Toni Kohonen Superpesiksessä kaudesta 1993 lähtien

744. ottelu runkosarjassa (perjantaina)
250 ylempien pudotuspelien ottelua
6 alempien pudotuspelien ottelua
Yhteensä 1000. ottelu perjantaina