Kasassa ovat mausteet huikeaa superpesisiltaa varten. Viime vuonna hurjan voittoputken runkosarjassa tehtaillut JoMa on aloittanut kautensa ailahtelevasti eikä tilannetta helpottanut pisteittä jääminen ja torstain shokkitappio Pattijoen Urheilijoille kotikentällä. Moni odotti kurssin kääntyvän lopullisesti joukkueen otettua komean 2-0 (3-2, 2-1) -voiton hallitsevasta mestarista Sotkamon Jymystä, mutta sitä seurasikin kaksi tappiota kolmesta ottelusta.

– Onko joukkueella puristusta, tässä vaiheessa se on vähän arvailua eikä lopullista totuutta siihen varmaan saada. Hankalia pelejä on ollut. Kopissa porukassa varmasti puhumme, miten hommaa saadaan paremmaksi. Yritys on kova availla mahdollisia solmuja, jos siellä sellaisia on, pelinjohtaja Mikko Korhonen totesi.

Manse PP on puolestaan aloittanut kautensa vahvasti lukuun ottamatta muutamia heikkoja hetkiä, kuten avausjaksoa Imatralla. Ainoan tappionsa joukkue kärsi Kouvolan Pallonlyöjien vieraana supervuorossa.

Manse PP ja JoMa kohtasivat Tampereella kolme viikkoa sitten. Silloin kotijoukkue vei pisteet tuloksella 2-0 (5-3, 5-4). Oman mielenkiintoisen lisänsä lauantaille tuovat Kerubi Stadionille palaavat entiset JoMa-pelaajat Tuomas Jussila, Lauri Kivinen, Juha Niemi, Juha Puhtimäki ja Simo Vainikainen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Joka tapauksessa Joensuussa kirjoitetaan pesäpallohistoriaa lauantaina. Manse PP:n Matti Iivarinen on viuhkassa 463. superpesisottelussaan ja nousee Pasi Virtasen ohi miesten Superpesiksen kokeneimmaksi ykköspelinjohtajaksi. Iivarisen mietteitä kuultiin jo Pesisuutisten eilen julkaistussa jaksossa, ja lisää on luvassa!

Miesten Superpesiksen huippuottelu Joensuun Maila vs. Manse PP, Tampere nähdään maksuttomalla Jim-kanavalla sekä Ruudussa lauantaina. Lähetys alkaa ennakkostudion merkeissä kello 16.45.

Päivitetty 2.7. klo 19.37: Lisätty entisten JoMa-pelaajien listaan Juha Niemi