Valitse sivu

Turnausviikonloppuun 14.-15.8.2021 ilmoittaudutaan Pesistulospalvelussa 25.7. mennessä. Osallistumismaksu tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä.

– Toivotamme jälleen kaikki kontiojoukkueet ympäri Suomen tervetulleiksi turnaukseen. Jo toista vuotta peräkkäin olemme poikkeuksellisissa olosuhteissa turnausta järjestämässä. Viime vuoden kokemukset ja turnauksesta joukkueilta saatu palaute sekä liiton toive samasta paikasta peräkkäisinä vuosina rohkaisivat meitä jälleen turnausta järjestämään, Nerkoon Nuorisoseuran varapuheenjohtaja Joni Pirinen taustoittaa.

Alkusarjan ottelut pelataan Kuopiossa ja Siilinjärvellä lauantaina 14.8. sekä sijoitusottelut Kuopiossa sunnuntaina 15.8.

– Jo viime vuoden turnauksen jälkeen pohdimme tuoreeltaan jatkovuotta. Meillä Lapinlahdella, kun ei tekonurmikenttää vielä ole, joudumme olosuhteiden puolesta tukeutumaan Siilinjärven ja Kuopion kenttiin. Kun muiden sarjojen ohjelmat ja kenttätilanteet saatiin selvitettyä SiiPen ja PuPen kanssa, yhteinen sävel kokonaisuudesta lopulta löydettiin, Pirinen kiittelee veljesseuroja.

Turnauksen järjestelyissä painotetaan vastuullisuutta ja terveysturvallisuutta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Yhteisöllisyyttä ei silti unohdeta.

– Majoitusta joukkueille tarjoaa Sokos Hotel Puijonsarvi (lisätietoa alempana tässä uutisessa), josta on mahdollista varata huoneita kontioystävälliseen hintaan. Selvitämme vielä mahdolliseen yhteiseen illanviettoon liittyviä yhteistyökuvioita ja muita kumppanuuksia. Jo perinteeksi muodostunut iltaohjelma on ollut turnauksen joukkueille itse pelien lisäksi tärkeä yhteinen nimittäjä, Pirinen muistuttaa.

– Korona-aikana vastuullista toimintaa korostetaan niin illanvieton ja vapaa-ajan kuin itse turnauksenkin osalta. Pyrkimyksenä on jälleen saada kaikille pelureille mukavat muistot kotiin viemisiksi. Viimeksi siinä onnistuttiin käsitykseni mukaan erinomaisesti, Pirinen lisää.

Kontioiden Suomen mestaruuden on voittanut kolmella edellisellä kaudella Evijärven Urheilijat. Mitaleille ovat yltäneet Puna-Mustat Helsingistä ja Sotkamon Urheiluseura KMV.

Kilpailumääräykset

Pesäpallon kilpailumääräysten mukaan ”30-, 35- ja 45-vuotiaiden (Vanamot, Kontiot ja Harmaakarhut) oman seuran joukkueessa voi pelata myös pelaajia, jotka pelaavat toisessa seurassa Ykköspesiksessä, suomensarjassa tai maakuntasarjassa tai ovat toisen seuran kirjoilla.”

Kaikilta turnaukseen osallistuvilta pelaajilta vaaditaan voimassa oleva pelaajalisenssi, joka hankitaan Suomisportista. Lisenssivaihtoehto on ”maakunta- ja aluesarjat, seniorit.” Myös ylempien sarjatasojen lisenssi on toki voimassa Kontioiden SM-turnauksessa.

Majoitusturnaus: Sokos Hotel Puijonsarvi

Sokos Hotel Puijonsarvesta on mahdollisuus varata huoneita varaustunnuksella ”IKÄMIESTEN PESÄPALLOTURNAUS”, jolloin ovat voimassa edulliset hinnat: 110 € / 1hh, 130 € / 2 hh ja 150 € / 3hh.

Varaukset tehdään suoraan hotelliin puhelimitse +358 10 762 9500.