HP vei Tenavaleirin pronssimitalit 2016 ja Suurleirin vastaavat 2019. Suomen mestaruus maistuu nyt erityisen hyvälle.

– Mukava matka. Haaveilimme kultamitalista ja sen saimme. Voisiko tämä paremmin päättyä? Pari kertaa olemme jääneet katkerasti hopealle ja pronssille, mutta nyt tuntuu ihan mukavalta, HP:n pelinjohtaja Toikka iloitsi.

Alkulohkon tappio Jymylle jäi lopulta HP:n ainoaksi Nuorisoleirillä. Puolivälierissä leirin kotijoukkue Puijon Pesis jäi jyrän alle ja välierissä Kouvolan Pallonlyöjät kärsi ensimmäisen tappionsa pariin vuoteen. Katsomossa vakuutti erityisesti HP:n railakas ja alati vaarallinen lyöntipeli. Pelinjohtaja Toikka muistuttaa samaan hengenvetoon jalkojakin löytyvän joukkueesta.

– Lyöntivoimaa ja sitten on paljon juoksuvoimaa. Hyviä poikia nämä ovat ja kovasti tykkäävät harjoitella.

Mikä haminalaisittain on hienointa, joukkue on puhtaasti omavarainen.

– Pojat ovat omia, haminalaisia kaikki. He ovat kulkeneet tässä mukana ihan natiaisista lähtien. Viisi heistä on varmaan ollut jo päiväkodista lähtien ystäviä, samaa eskaria ja samoja koululuokkia ovat käyneet. Näin se pienellä paikkakunnalla menee.

– Me olemme todella ylpeitä heistä. Toivottavasti moni jatkaa pesäpallon parissa, sillä mahdollisuuksia heillä on. Haminassa ei ole aina osattu jalostaa omia kasvatteja terävimmälle huipulle – nyt siihen olisi hyvä mahdollisuus.

C-poikien loppuottelu ratkesi HP:n vahvaan tekemiseen niin sisällä kuin ulkona. Ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta, kuten kunnarin iskeneet Niilo Heiskanen ja Janne Nakari. Myös pelinjohtaja Vesa Toikka sai vihdoin ansaitsemansa juhlat.

– Ensimmäinen Suomen mestaruus. Muita mitaleita on paljon. Jo 1977 tuli hopeaa Seinäjoen Tenavaleiriltä, nyt on menty niistä ajoista pikkasen eteenpäin, Toikka fiilisteli.

C-poikien SM-loppuottelu on Ruutu+-tilaajien katsottavissa tallenteena.

C-poikien SM-mitalistit 2021

C-poikien Suomen mestarit 2021: Haminan Palloilijat

Niilo Heiskanen; Mico Huttunen; Eemeli Hyvönen; Roni Lappalainen; Aatu Malo; Janne Nakari; Lassi Pärtty; Eero Sipari; Samu Tilli; Leevi Tuutti; Akseli Toikka; Perttu Toikka. Vesa Toikka (pj); Jouni Kylmälä (2. pj)

C-poikien SM-hopeaa 2021: Sotkamon Jymy

Eero Heikkinen; Reino Heikkinen; Arttu Huotari; Samuel Huotari; Aku Kemppainen; Tuomas Kemppainen; Niki Meriläinen; Atte Pelkonen; Eemil Salminen; Juho Sirviö; Kasperi Vehkaoja; Aatu Vuorinen. Janne Vuorinen (pj); Timo Heikkinen (2. pj)

C-poikien SM-pronssia 2021: Alajärven Ankkurit

Miika Etula; Eeli Hänninen; Ville Isokangas; Aapo Koivunen; Kimi Lassila; Samu Mattila; Mico Paalanen; Olavi Perälä; Roni-Matti Rantakangas; Elias Särkinen; Matias Uusitalo; Tomi Viljanen. Juha Hänninen (pj); Juha-Matti Jaatinen (2. pj)