D-poikien lopputurnaus pelataan Oulussa ja D-tyttöjen lopputurnaus Helsingin Roihuvuoressa 18.-19.9. Lopputurnauksiin etenevät aluesarjojen kilpasarjoista kaksi parasta joukkuetta jokaiselta alueelta (Eteläinen, Itäinen, Läntinen ja Pohjoinen alue). Mikäli joukkue yltää lopputurnaukseen kahden eri alueen aluesarjoista, se täyttää oman alueensa paikan.

Lopputurnauksissa joukkueet jaetaan kahteen neljän joukkueen lohkoon, joiden sisällä pelataan yksinkertainen sarja lauantaina. Lohkojen kaksi parasta etenevät välieriin ja kaksi heikointa pelaamaan sijoista 5-8 sunnuntain otteluissa. Välierien voittajat kamppailevat loppuottelussa turnausvoitosta.

Jokaiselle joukkueelle varmistetaan kolme ottelua lauantaina ja kaksi ottelua sunnuntaina.

Alustava ottelukaavio

Lauantai, lohko A
9.30 Kaksi alkulohko-ottelua
12.30 Kaksi alkulohko-ottelua
15.30 Kaksi alkulohko-ottelua

Lauantai, lohko B
11.00 Kaksi alkulohko-ottelua
14.00 Kaksi alkulohko-ottelua
17.00 Kaksi alkulohko-ottelua

Sunnuntai, välierät ja sijoitusottelut
9.30 A1-B2 | B1-A2
11.00 A3-B4 | B3-A4

Sunnuntai, mitali- ja sijoitusottelut
13.00 Sijat 5-6 | Sijat 7-8
15.00 Loppuottelu | Pronssiottelu

D-ikäisten lopputurnausten otteluaika

Kaikkien ottelujen otteluaika on 4 vuoroparia. Tasoittavaa vuoroa ei pelata, jos sisälle tuleva joukkue on voittanut ottelun tai se lopetetaan heti, jos tasoittavaa vuoroa pelaava joukkue tekee voittojuoksun. Samalla peliteolla syntyvät muut juoksut hyväksytään.

Jos alkusarjan ottelut ovat neljän (4) vuoroparin jälkeen tasan, ottelu päättyy siihen. Jos välierä- tai sijoitusottelu on neljän (4) vuoroparin jälkeen tasan siirrytään suoraan kotiutuslyöntikilpailuun.

Tasapistemäärittely vuoropariotteluissa 

1) Keskinäisten otteluiden pisteet
2) Keskinäisten otteluiden juoksuero
3) Keskinäisissä otteluissa saadut juoksut
4) Kaikkien otteluiden juoksuero
5) Kaikissa otteluissa tehdyt juoksut
6) Arpa

Kotietu lohkojen välisissä jatko-otteluissa

1) Runkosarjassa lohkossaan paremmin sijoittunut joukkue
2) Pisteet ottelua kohden runkosarjassa
3) Voitetut ottelut ottelua kohden runkosarjassa
4) Kaikkien otteluiden juoksuero
5) Arpa