Valitse sivu

VoimanPolku2:n tuotoksena syntynyt ohjelma tarjoaa neljälle lajille lajikohtaisen voiman polun ottaen huomioon eri ikävaiheiden erityispiirteet. Materiaalit ovat kaikkien saatavilla maksuttomassa VoimanPolku-sovelluksessa (App Store | Play-kauppa) sekä ohjelman verkkosivuilla.

Lajien sisällöt on luotu yhteistyössä Varalan Urheiluopiston, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) sekä lajiliittojen valmennuksesta ja koulutuksesta vastaavien henkilöiden kanssa.

– VoimanPolku-hankkeet ovat hyvä esimerkki kehittämistoiminnasta ja yhteistyöstä, mitä KIHU tekee urheilun toimintaympäristöjen ja lajien kanssa. Voiman polun ammattimaisella rakentamisella pystytään osaltaan lisäämään valmentajien osaamista ja nostamaan huippu-urheilun valmentautumisen laatua ja vaikuttavuutta. Samalla huippu-urheilun menestymisen edellytykset paranevat, KIHUn viestintäpäällikkö Riku Valleala kertoo tiedotteessa.

Yhteistyön lopputuloksena syntyivät laajat liikepankit eri lajien lajivoimaliikkeistä ja niiden käyttötarkoituksista ja soveltamisesta eri ikävaiheissa. ”Voimaharjoittelussa ei voi oikoa”, todetaan hankkeen kantavana ajatuksena.