Pesiskoulun rehtorina vastaa kokonaisuudesta Taru Toikka ja ohjaajina toimivat HP:n naisten ykköspesisjoukkueen pelaajat. Ilmoittautuminen on avoin kaikille 6–10-vuotiaille lapsille ja jatkuu tämän viikon loppuun saakka osoitteessa haminanpalloilijat.net/pesiskoulu.

– Haminan Energian pesiskouluun otetaan 60, Kotkan Innon ja Kotkan kaupungin pesiskouluun 40 osallistujaa. Kaupungit ovat upeasti yhteistyössä mukana. Lapsille tarjotaan hyvä vaihtoehto liikunta- ja urheiluharrastukseksi, jota on mahdollisuus jatkaa HP:n juniorijoukkueissa, seuran toiminnanjohtaja Marko Hovi iloitsee.

Pesiskoulu sisältää monipuolista liikuntaa, ohjattuja harjoituksia ja tietenkin pesäpallon pelaamista sekä viitepelejä. Kaikille osallistujille hankitaan Pesispassi, joka sisältää vakuutuksen. Lisäksi pesiskoululaiset saavat muistoksi T-paidan.

– Haminassa pelataan Murtalhon kentällä ja Kotkassa Arto Tolsa Areenalla. Kahden viikon tiivis rupeama huipentuu pelipäivään ja päättäjäisiin Vallikentällä 19. kesäkuuta, Hovi kertoo.

Pesäpalloliitto tukee Haminan Palloilijoita ja Kotkan Intoa pesisharrastuksen levittämiseksi alueella.

– Yhteistyön avulla on mahdollisuus tarjota maksuton pesiskoulu, jossa 100 lasta pääsee kokeilemaan lajia Kotkassa ja Haminassa. Kotkassa järjestetään pesiskoulun päättymisen jälkeen alueen Junnusuper-turnaus (pienpesis), ja tavoitteena on saada Kotkan pesiskoululaisista oma joukkue turnaukseen, Pesäpalloliiton seurakehittäjä Aleksi Järviaho kertoo.

– Haminaan odotetaan jopa 100 F-G-ikäisten joukkuetta valtakunnalliselle Naperoleirille 2023. Todella hienoa, jos ainakin yksi niistä olisi Kotkan oma joukkue, useiden haminalaisten joukkueiden lisäksi, Järviaho pohtii.

Lisätietoa Haminan ja Kotkan pesiskouluista löytyy Haminan Palloilijoiden nettisivuilta.