Liikunta on nousemassa entistä merkittävämpään rooliin kunnissa – ainakin, mikäli sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus (sote-uudistus) etenee eduskunnassa. Liikunnan ennaltaehkäisevä merkitys sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin ylläpitäjänä on valtava.

Olympiakomitea on linjannut liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisiä teemoja kuntavaaleihin 2021. Tavoitteita ovat liikunta hyvinvointityön painopisteenä, elinvoimaiset seurat ja menestyvä urheilu.

Liikkumattomuuden kustannukset -laskuri herättää puolestaan todellisuuteen ja kertoo kuntakohtaisen tilanteen.

Sosiaalisessa mediassa liikunnan puolestapuhujat käyttävät aihetunnistetta #liikuntaehdokas.

Olympiakomitean kokoamilta liikunnan ja urheilun kuntavaalisivuilta löytyy hyödyllistä ja monipuolista tietoa niin äänestäjille kuin ehdokkaille. Kuntavaalien aikataulut sekä tarkat ohjeet ja ennakkoäänestyspaikat on koottu vaalit.fi-sivustolle.