Pesäpallon yläkoululeiritys noudattelee valtakunnallisen yläkoululeirityksen ja nuoren urheilijan kaksoisuran toimintamallia, joka on rakennettu Olympiakomitean johdolla yli 40 urheilulajiin. Yläkoululeirillä koulunkäynti ja harjoittelu yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi leiriolosuhteissa sekä annetaan eväät parempaan arjen hallintaan myös leirien välisinä aikoina. Tavoitteena on siis kokonaisvaltainen urheilijaksi kasvaminen.

Haku pesäpallon yläkoululeiritykseen tapahtuu verkkolomakkeella. Ennen hakulomakkeen täyttämistä on hyvä käydä läpi tarkemmat tiedot yläkoululeirityksestä, hakuohjeet ja aikataulut osoitteessa www.pesis.fi/ylakoululeiritys.

Mansen väkivahvan lyöjäjokerin Juha ”Nisu” Niemen nimmari oli kovaa valuuttaa seiskaluokan yläkoululeirillä. Mahtava viikko huipentui tänään Nisun lyöntikoulussa!!! 💪💪

Julkaissut Varalan Yläkoululeiritys Torstaina 12. marraskuuta 2020

 

Pesäpalloliiton seurakehittäjä Mira Kolehmainen iloitsee toimintamallin vakiintumisesta kiinteäksi osaksi pesäpalloilijan pelaajapolkua.

– Viime vuonna hakijoita oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin, mikä jopa yllätti näin korona-aikana. Yhä useampi huipulle noussut pelaaja on käynyt läpi yläkoululeirityksen ja antanut siitä positiivista palautetta. Pelaajat itsenäistyvät ja saavat uusia kokemuksia oman kotiseuran lisäksi huippuvalmennuksesta, jota yläkoululeirityksessä johtavat valtakunnan parhaat asiantuntijat.

– Hakemukseen kannattaa panostaa. Hakulomakkeelle tulee myös lisätä videot kiinniotto-heitto-yhdistelmästä ja peruslyönnistä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Pesäpallossa leiritykset ovat kestoltaan joko 4 x 4 päivän tai 3 x 5 päivän kokonaisuuksia. Sisällöt ovat yhtenevät kaikissa valmennuskeskuksissa ja niistä vastaa Pesäpalloliiton urheiluyksikkö yhteistyössä Olympiakomitean kanssa.

Yläkoululeiritykset järjestetään kaikissa tilanteissa terveysturvallisesti, viranomaisten ohjeistuksia, suosituksia ja määräyksiä noudattaen.

Lisätietoa: Mira Kolehmainen | mira.kolehmainen(ät)pesis.fi | 050 377 0901