Pesisklassikon nimellä kulkevan tapahtuman juontaa urheiluyleisölle kahdella kielelläkin tuttu Kaj Kunnas. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Vaasa Festival ja Mailattaret. Ottelun tuotoilla tuetaan merkittävästi Mailattarien toimintaa.

– Yhteistyössä Tommi Mäen kanssa järjestettiin upeat puitteet jo viime syksyn superpesiskarsintaotteluihin. Nyt on mahdollisuus toteuttaa pesisväelle aivan ylihyvä tapahtuma, vakuuttaa Mailattarien puheenjohtaja Miia Äkkinen tiedotteessa.

Ykköspesiksen loppuottelu keräsi Vaasassa lehtereille 740 katsojaa viime syksynä. Silloin Roihuttaret Helsingistä veti pidemmän korren ja nousi Superpesikseen. Alkavalla kaudella Mailattarien tavoite on Äkkisen mukaan yltää jälleen superpesiskarsintaan ja juhlia tällä kertaa viimeisen ottelun voittoa.

– Mailattaret tavoittelee nousua Superpesikseen ennakkoluulottomalla, iloisella ja rohkealla pelillä. Toivotamme kaikki uudet ja vanhat pesisfanit katsomoon viihtymään.

Vaasassa eletään vahvaa pesisbuumia, kuten viimeksi Vasabladet kertoi. Pesisklassikon promoottori Tommi Mäki odottaa historiallista tapahtumaa Elisa Stadionille.

– Odotamme tapahtumaan yli 3000 kävijää, jonka myötä rikkoisimme Mailattarien ja naisten Ykköspesiksen yleisöennätyksen.

– Hulppeissa puitteissa Elisa Stadionilla on luvassa todellinen urheilun juhlapäivä. Halusimme päivävalinnalla (sunnuntai) huomioida erityisesti perheet ja mahdollistaa kaikenikäisten osallistumisen tähän hienoon spektaakkeliin. Luvassa on stadionille teknisiä ratkaisuja, joilla mahdollistamme myös läpilyönnit.

Mailattaret Vaasasta pääsi Ykköspesiksen loppuottelussa tavoittelemaan nousua Superpesikseen viime syksynä. Kuva: Pasi Kettunen

Koskenkorvan Urheilijat on ennenkin vienyt kotiotteluitaan Vaasaan. Seuran puheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen odottaa innolla kesän Pesisklassikkoa ja näkee vastaavalle tapahtumapäivälle mahdollisuuksia tulevinakin vuosina.

– Vaasa on aina ollut Koskenkorvan urheilijoille luonteva suunta, sillä onhan Kossussa ollut vuosien mittaan paljon vaasalaisia niin kentällä kuin katsomossakin. Uskon, että osaavissa käsissä tämän mittaluokan tapahtumasta voidaan aikaansaada jopa pysyvä kiintopiste Vaasan tapahtumakesälle.

Erityisen innoissaan vierailusta Vaasaan on KoU:n paitaan siirtynyt kaikkien aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström, joka tunnetaan Vaasan Mailan kasvattina.

– On aivan mahtavaa päästä mukaan tähän hienoon uuteen tapahtumaan ja pelaamaan kotikaupunkiin Vaasaan, Dahlström hehkuttaa ja toivoo runsaslukuisen yleisön saapuvan paikan päälle kannustamaan.

Pesisklassikko by Vaasa Festival sunnuntaina 18.7.

Klo 12.00 Ovet Elisa Stadionille avataan, kioskit auki
Klo 13.00 Mailattaret, Vaasa vs. Tyrnävän Tempaus, naisten Ykköspesistä
Klo 17.00 Koskenkorvan Urheilijat vs. Kempeleen Kiri, miesten Superpesistä

Kaikki lisätiedot tapahtumasta löytyvät Mailattarien nettisivuilta. Lippujen sekä VIP-pakettien myynti alkaa torstaina kello 18 NetTicket-palvelussa!