Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella rajoitus on vaivaiset 20 henkilöä. Pääkaupunkiseudulla koronakoordinaatioryhmä esitti ulkotapahtumissa tilojen eriyttämistä enintään 50 henkilön lohkoihin, mutta Aluehallintovirasto päätti toisin. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta on pöyristynyt tilanteesta.

– Tasapuolisuus, sitä tässä haetaan. Urheilu- ja kulttuuripuolen järjestäjät ovat osoittaneet pystyvänsä vastaamaan terveysturvallisuuden toteutumisesta tapahtumissaan. Nyt ihmiset kokoontuvat vapaasti puistoihin ja muihin valvomattomiin tiloihin.

– Seurojen kasvoille tämä on märkä rätti muutenkin haastavassa tilanteessa. Seurat ovat tehneet kaikkensa päästäkseen normalisoimaan toimintaa, jotta koko yhteiskunnan kannalta tärkeä työ voisi jatkua ja elinvoimaisuus säilyisi. Rattaat pitää saada jälleen pyörimään, eikä niihin kaivata enää yhtään lisää kapuloita viranomaisten taholta, Pitkäranta jyrähtää.

Pesäpalloliitto jatkaa tilanteen selvittämistä tiiviissä yhteistyössä Olympiakomitean ja Veikkausliigan kanssa.

– Jokainen päivä rajoitusten kanssa on liikaa, jos niille ei löydy vahvoja perusteita ja jos niiden osalta ei toimita tasapuolisesti. Ne päivät maksavat niin euroissa laskien kuin henkisellä puolella. Katsojat kaipaavat Superpesiksen vastuullisiin ottelutapahtumiin paikan päällä. Kenenkään etu ei ole kurkkia pelejä porttien raoista tai kerääntyä joukolla seuraamaan pelejä vastaanotinten ääreen, Pitkäranta muistuttaa.