Se on tärkeää, sillä lapset ovat jo joutuneet kärsimään kohtuuttomasti poikkeusajasta. Paluu normaalimpaan elämään ja harrastusten pariin on ehdottoman tärkeää. Naperoleiriltä lähtee liikkeelle monen pesäpalloilijan pelaajapolku.

– Leirit innostavat ja kannustavat jatkamaan pesiksen parissa. Samalla liikunnallinen kipinä voimistuu. Kannustan joukkueita, myös pienpesisjoukkueita, ilmoittautumaan aktiivisesti Naperoleirille, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi iloisen leirikokemuksen pitkän tauon jälkeen, Pesäpalloliiton seurakehittäjä Mira Kolehmainen painottaa.

Suunnitelmat Naperoleirin terveysturvalliseksi toteuttamiseksi ovat hyvällä mallilla. Leiriorganisaatio toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisen pandemiaohjausryhmän ja asiantuntijoiden kanssa. Ohjausryhmän puolelta on näytetty kaiken aikaa vihreää valoa leirin järjestelyiden jatkamiseksi.

– Kaikessa tekemisessä, niin majoitusten, ruokailujen kuin kenttien osalta, on huomioitu leirin terveysturvallinen järjestäminen. Hygieniatiloja on riittävä määrä myös kenttien läheisyydessä. Hygieniasta ohjeistetaan joukkueita ja siitä pystytään pitämään hyvää huolta, vakuuttaa Naperoleirin johtaja Kalle Airaksinen.

Joukkueet ja nuorisotuomarit ilmoittautuvat Naperoleirille Pesistulospalvelussa. Erityisesti G-ikäisten sarjoissa on vielä tilaa uusille joukkueille. Naperoleirille pääsee mukaan myös 5–7 pelaajan pienpesisjoukkueella.