Kilpailutoimintaan liittyvistä ajankohtaista asioista kerrottiin kattavasti seuratiedotteessa 3/2021 (pdf). Kilpailumääräysten muutokset on koottu erilliseen liitteeseen (pdf).

Kun kauden alkamisajankohtiin eri sarjoissa tehtiin muutoksia, myös kilpailumääräyksiin päivitettiin lisäliite. Superpesis- ja ykköspesisjoukkueiden tulee nimetä yhdeksän (9) pelaajaa, joilla ei ole edustusoikeutta alemmille sarjatasolle ennen ylemmän sarjatason ensimmäistä ottelua. Samoin erityisen ajankohtaisia ovat farmi- ja kaksoisedustussopimukset.

Seurasiirtoja kirjataan aikuisten sarjoissa 2.8. ja nuorten sarjoissa 14.6. asti. Kasvattajaseuramaksujen uudet maksupäivät ovat 31.7., 31.8. ja 30.9.

Kilpailumääräysten lisälehteen on myös päivitetty valituksen tekemisen käytännöt, jos joukkueen mielestä ottelussa on tapahtunut sääntöjen vastainen tuomio.

Juoksuerosääntö on voimassa kaikissa valtakunnallisissa nuorten sarjoissa sekä maakuntasarjoissa ja aluesarjoissa. Jos ottelussa syntyy vähintään 20 juoksun ero tasoittavalla vuorolla tai kahden vuoroparin jälkeen aloittavalla vuorolla, pelattava jakso päättyy välittömästi. Samalla peliteolla syntyvät muut juoksut kuitenkin hyväksytään.

Aluesarjojen kilpailumääräykset (pdf) on päivitetty valituksen tekemisen ja juoksuerosäännön osalta.

Lisenssi vaaditaan kaikilta pöytäkirjaan merkityiltä pelaajilta ja tuomareilta virallisissa pesäpallo-otteluissa sekä pelinjohtajilta Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa, nuorten Superpesiksessä ja poikien Ykköspesiksessä. Lisenssit hankitaan Suomisportista.