Superpesiksen sarjanousijoista Haminan Palloilijoiden ja helsinkiläisen Roihuttarien pelaajat ovat valittavissa Idän joukkueisiin.

Joukkuejaot löytyvät Itä-Lännen nettisivuilta. Nuorten sarjoissa pelaavat pääkaupunkiseudun joukkueet – Espoon Pesis, Puna-Mustat Helsingistä ja Roihu – on kaikki sijoitettu Itään. Joukkuejaot voivat vaihdella vuosittain. Poikien ja tyttöjen otteluihin pelaaja valitaan Itään tai Länteen ensisijaisesti nuorten sarjan seurajoukkueen perusteella.

Valitsijoilla on mahdollisuus valita arvo-otteluun pelaajia miltä sarjatasolta tahansa. Viimeksi Emilia Linna, joka nykyisin edustaa porilaista Pesäkarhuja, valittiin uransa ensimmäiseen naisten Itä-Länteen Oulun Lipottarien ykköspesisjoukkueesta kaudella 2016.

Itä-Länsi-tapahtuman avaa nuorten päivä poikien ja tyttöjen arvo-otteluilla perjantaina 6. elokuuta. Naisten ja miesten Itä-Lännet pelataan molemmat todellisena Superlauantaina 7. elokuuta.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi.