Valitse sivu

Lunta tupaan -tapahtuman uusi ajankohta on Imatran Pallo-Veikot – Siilinjärven Pesis -superpesisottelun yhteydessä 7. heinäkuuta. Talviurheilukilpailu järjestetään tällä kertaa yhdistetyssä. Ukonniemeen rakennetaan K12-hyppyrimäki, jonka alastulorinne lumetetaan ja vauhtimäkeen tulee muovilatu. Nopeus hyppyripöydällä kohoaa parhaimmillaan 40 kilometriin tunnissa.

– Korona siirsi tapahtumaa vuodella eteenpäin. Kun tätä vuotta lähdettiin rakentamaan, kaikki tahot olivat heti mukana. Uskon, että saadaan syntymään ainutlaatuinen talvinen sirkus keskelle kesää, toteaa IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää seuran tiedotteessa.

Siinä se nyt on. Vuosien mittainen matka muutti todeksi jälleen yhden unelman. Taakseni voin katsella tyytyväisenä, myös…

Julkaissut Ilkka Herola Lauantaina 27. helmikuuta 2021

Yhdistetyn kilpailussa hiihdetään rullilla Ukonniemen rullahiihtoradalla. Mäkiosuus hypätään ennen superpesisottelua ja hiihto-osuudessa ottelun tauolla ratkaistaan lopulliset voittajat. Suomen yhdistetyn maajoukkue on innolla mukana uusissa tempauksissa, eikä tälläkään kertaa jättänyt käyttämättä tilaisuutta olla edistämässä eri lajien välistä yhteistyötä.

– Päästään tekemään pesäpallon kanssa yhteinen tapahtuma ja saadaan omaa lajia esille kesäkaudella. Maajoukkueelle rento yhteinen tapahtuma keskellä harjoituskautta, iloitsee päävalmentaja Petter Kukkonen.

Legendaarisen Eddie ”the Eagle” Edwardsin tarinan tuntevat kaikki, jotka urheilua seurasivat 1980-luvulla. Edwards toteutti unelmansa ja nousi Iso-Britannian edustajaksi Calgaryn olympialaisiin 1988, maan kautta aikain ensimmäisenä mäkihyppääjänä olympialaisissa. Tarinasta tehtiin elokuva, joka sai ensi-iltansa keväällä 2016. Yle Areenasta löytyy haastattelu, jossa Kari Mänty jututtaa Edwardsia.

– Olen todella innoissani päästessäni taas hyppäämään! Edellisestä hypystä on tosin aikaa, olen saattanut unohtaa jotain? Ehdinkö löytää Suomesta vielä hyvän valmentajan, miettii Edwards paluutaan mäkeen.

Lunta tupaan -tapahtuman lipunmyynti on avattu IPV:n verkkokaupassa. Lippuja on myynnissä rajoitettu erä!

Lunta tupaan Imatralla 7. heinäkuuta 2021

Portit auki 16.30
Yhdistetyn mäkiosuus 18.00
Superpesisottelu IPV – SiiPe 18.45
Yhdistetyn hiihto-osuus superpesisottelun tauolla
Palkintojen jako ottelun päätyttyä

Lunta tupaan -tapahtuma on järjestetty aiemmin kolme kertaa. Silloisella Linnalan kentällä sivakoitiin perinteisen tyylin sprinttikilpailu ennätysyleisön, lähes 4000 katsojan, edessä kesällä 2015. Vuotta myöhemmin Ukonniemen ladulla kilpailivat ampumahiihtäjät ja 2018 sprinttihiihtäjät vapaan tyylin sprintissä.