Ennen ilmoittautumista on hyvä tutustua ohjeisiin ja käydä läpi ilmoittautumisehdot (pdf). Ilmoittautumislomakkeella kysytään alustavasti joukkueen kiinnostus saapua leirille vuorokautta aiemmin.

Sekä joukkueiden että nuorisotuomareiden ja tuomaritarkkailijoiden ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille tapahtuu Pesistulospalvelussa osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi 18.4. kello 12 alkaen. Kun joukkueen ja yhteyshenkilön tiedot on syötetty järjestelmään, ennakkomaksu tulee maksaa järjestelmästä ladattavan lomakkeen mukaisesti.

Leirille osallistuvalta joukkueelta edellytetään pöytäkirjaan merkittävä pelinjohtaja, joka on suorittanut vaadittavat koulutukset. Pelaajilla tulee puolestaan olla asianmukainen pelaajalisenssi voimassa. Lisenssivaihtoehto on iän perusteella joko nuorisolisenssi tai juniorilisenssi (tulokaslisenssi, jos pelaajalla ei ole kertaakaan aiemmin ollut pesäpallon kilpailulisenssiä). Tuomareille, pelinjohtajille ja toimitsijoille on oma lisenssivaihtoehtonsa, mutta tuomarina voi toimia myös millä tahansa pelaajalisenssillä. Kaikki lisensseihin liittyvät ohjeistukset ja linkki verkko-ostoon Suomisportissa löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit.

Viime vuonna leirien ilmoittautuminen eteni ennätysnopeasti. Puoleen tuntiin kirjattiin noin 400 joukkueilmoittautumista, mikä tarkoittaa jopa yli 6000 lapsen ja nuoren osallistumista leireille.

Joukkueen tulee vahvistaa ilmoittautumisensa ennakkomaksulla ensi tilassa. Joukkue, joka ei ole päässyt mukaan haluamalleen leirille, voi vielä ottaa yhteyttä leiritoiminnan vastuuhenkilöön Juha Kuoppalaan, juha.kuoppala(ät)pesis.fi.

F-G-ikäisten (10-vuotiaiden ja nuorempien) Naperoleiri pelataan Kajaanissa 13.7.–17.7., E-ikäisten (12-vuotiaiden ja nuorempien) Tenavaleiri Loimaalla 26.–31.7., D-ikäisten (14-vuotiaden ja nuorempien) Suurleiri Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa 4.–9.7. sekä C-ikäisten (16-vuotiaiden ja nuorempien) Nuorisoleiri Kuopiossa ja Siilinjärvellä 19.–24.7.