Kevätkokouksen avannut Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen kiittelikin vuolaasti kaikkia lajin toimijoita, jotka ovat sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja tehneet kaikkensa terveysturvallisuuden varmistamiseksi.

– Poikkeukselliset olot ovat vaatineet poikkeuksellisia toimintoja. Täytyy nostaa tosi korkealle hattua liiton työntekijöille, kaikille seuroille ja seurojen työntekijöille, tukihenkilöille sekä muille toimijoille. Vuosi sitten kauhuskenaariot olivat aikamoiset. Kun jälkikäteen katsomme, erittäin hyvin selvisimme olosuhteet huomioiden. Usko tähän vuoteen on tietysti samanlainen, Savolainen totesi.

Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen jakoi kiitoksensa kaikille pesäpallotoimijoille. Vuosi 2020 oli hyvin poikkeuksellinen pesäpallon historiassa. Kuva: Anni Levonen, Uudenmaan liitto

 

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta kävi läpi yhdistyksen toimintakertomuksen.

– Hurjaa on ollut meno, kaikkeen on vaikuttanut pandemia. Kilpailukausi oli poikkeuksellinen, leirit ja Itä-Länsi peruuntuivat, mikä todettiin jo syyskokouksessa. Silloin puhuttiin paljon taloudesta. Lasten ja nuorten leirien peruuntuminen oli kuitenkin lajille kaikista näkökulmista katsoen kaikkein rankimpia iskuja.

– Silti kausi oli huikea onnistuminen niissä puitteissa, joissa saimme toimia. Hyvät asiat, kuten etäyhteyksien hyödyntäminen, otetaan poikkeusvuodestakin mukaan. Tämän kokemuksen pohjalta olemme tulevaan paljon valmiimpia kaikessa tekemisessä.

Kevätkokouksessa oli edustettuina 12 jäsenyhdistystä. Puheenjohtajaksi kutsuttiin pitkän linjan pesäpallotoimija Satu Mikola Turusta.

Pesäpalloliiton toimintavuosi 2020

Pesäpalloliiton toimintakertomus 2020 (pdf)

Tilinpäätös 2020 (pdf)