Valitse sivu

Baseball ja Softball Liitto tulee järjestämään kaksiosaisen koulutuksen uusille baseball tuomareille. Ensimmäinen osa pidetään heti keväällä

Päätuomari toimii kotipesän takana ja päättää mm ovatko syötöt suoria vai vääriä

online teoriakoulutuksena ja jatko-osa eli käytännön toiminta otteluissa sitten kesäkuussa Myllypuron baseball stadionilla. Näiden kahden koulutuksen jälkeen online kokeen läpäisseet tuomarit pääsevät kokeilemaan käytännön tuomitsemista Suomisarjan eli Fat Lizard Leaguen ja ensi kesäksi perustettavan 3-divisioonan otteluissa.

Koulutuksen pääohjaanjana toimii liiton tuomaritoiminnan johtaja Tony Jones apunaan kokeneimpia tuomareitamme.

Hyvin suoriutuvilla tuomareilla on mahdollisuus päästä nopeallakin aikataululla mukaan SM-sarjaotteluiden tuomaritiimiehin.

Kansainvälinen ura tuomarina on myös baseballin parissa täysin realistinen tavoite, sillä aina suomalaisjoukkueiden pelatessa Eurooppa cupeissa tai vastaavissa, tarvitaan niihin suomalainen tuomari mukaan. Samoin maajoukkueen osallistuessa EM-karsintoihin ja vastaaviin, tulee suomesta aina myös tuomariedustus.

Miesten maajoukkue tulee kasvattamaan ohjelmaansa ja lisäämään maaotteluiden määrää, joka tarkoittaa myös lisääntynyttä kansainvälistä tuomaritarvetta. Vuoden kuluttua on myös tarkoitus saada ensimmäiset juniorimaajoukkueet EM-turnauksiin, joka lisää jälleen tuomaritarvettamme KV tehtäviin.

Suomalaistuomareille on kova kysyntä ja kauden aikana mm Ruotsin ja Norjan liitot käyttävät Suomalaistuomareita pääsarjoissaan.

Baseballin lisäksi liitto on rakentamassa softballin naisten maajoukkueohjelmaa, jossa tavoitteena nousta ensin EM-mitalleille ja sitä kautta MM-kisoihin ja aina Los Angelesin 2028 Olympialaisiin. Luonnollisesti tulemme jatkossa tarvitsemaan kansainvälisiä tuomareita myös softball toimintaan.

Suomen liitto tekee vuosittain esitykset kansainvälisille liitoille tuomareista, joille myönnetään KV-tuomarikortti aina kyseiselle kaudelle.

Kaikkien tästä mahdollisuudesta kiinnostuneiden pesäpallotuomareiden ja muidenkin tuomaritoiminnasta kiinnostuneiden uusien ihmisten tulisi ottaa yhteys Pesäpalloliiton Baseball- ja Softball- lajivastaan Ville Saarmaniiin, joka koordinoi tulevan koulutuksen yhdessä liiton tuomaritoiminnan johtajan kanssa.

ville.saarman@pesis.fi – 044 563 8604