Pesäpalloliitto päätti yhteistyössä Pesäkarhujen kanssa siirtää Itä-Länsi-tapahtuman ajankohtaa. Porin kaupunginhallitus käsittelee asiaa tulevana maanantaina. Tavoitteena on järjestää arvo-otteluviikonloppu mahdollisimman pitkälle täydessä laajuudessaan, kuitenkin kaikissa tilanteissa terveysturvallisuutta kunnioittaen.

– Itä-Länsi on kokoluokaltaan huomattavasti suurempi tapahtuma kuin normaali superpesisottelu, eikä meillä nykyisillä tiedoilla ole täyttä varmuutta exit-strategian yksityiskohdista – millä aikataululla isoja tapahtumia voidaan kunnolla avata ja mitä toimenpiteitä se edellyttää. Vastuullisina järjestäjinä asetamme joka tapauksessa etusijalle kaikkien ihmisten terveysturvallisuuden, kun Itä-Länteen saapuu pelaajia ja katsojia eri puolilta Suomea, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine toteaa.

– Oletuksemme mukaan epidemiatilanne kehittyy suotuisasti ja elokuuhun mennessä rajoituksia voidaan purkaa, mikä mahdollistaa tapahtuman toteutuksen taloudellisessakin mielessä. Pesäkarhuille seurana ja kaikille toimijoillemme on suuri kunnia päästä järjestämään historiallinen Itä-Länsi Porissa, Saine iloitsee.

Itä-Länsi-perinne katkesi viime vuonna ensi kertaa sotien jälkeen. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta korostaa tapahtuman merkitystä niin lajin markkinoinnin kuin urheilupuolen näkökulmista.

– Itä-Länsi-kutsu on pelaajille kunnia-asia ja merkittävä henkilökohtainen tavoite uralla. Viime vuonna unelmat sen osalta kariutuivat. Lajille Itä-Länsi on merkittävä näyteikkuna, kruununjalokivi, joka innostaa urheiluväkeä laajasti ja toimii samalla pesäpalloyhteisön kohtaamispaikkana. Tapahtuman tekevät ihmiset. Ajankohdan siirrolla haluamme varmistaa katsojille ja kaikille toimijoille upean arvo-otteluelämyksen terveysturvallisesti välivuoden jälkeen.

Tapahtumakaupunkina tunnettu Pori isännöi pesäpallon arvo-ottelutapahtumaa ensimmäistä kertaa. Naisten Itä-Länsi-ottelu pelattiin Ulvilassa kausina 1978 ja 1990, mutta miesten Itä-Länsi-ottelua ei ole Satakunnan maaperällä aiemmin todistettu.

Joko viime vuodelle tai heinäkuulle ostettu pääsylippu käy sellaisenaan myös elokuun tapahtumaan. Haluttaessa lipun hinta hyvitetään alkuperäiselle lipunostajalle Ticketmasterin osto- ja käyttöehtojen mukaisesti.

Itä-Länsi 2021 Porissa

Perjantai 6.8.
Poikien 63. Itä-Länsi-ottelu 14.30
Tyttöjen 44. Itä-Länsi-ottelu 18.30

Lauantai 7.8.
Naisten 59. Itä-Länsi-ottelu 14.00
Miesten 86. Itä-Länsi-ottelu 18.00