Pesäpalloliitto siirtyy huhtikuun alusta täysin käyttämään Suomisportia, joka on urheiluyhteisön oma, helppokäyttöinen digipalvelu. Myös lisenssin hankkiminen tapahtuu Suomisportissa, lisenssien ja passien osto-ohjeessa (pdf) kuvatulla tavalla.

Suomisport finns också tillgänglig på svenska | Suomisport is also available in English

– Palveluun tarvitaan rekisteröinti ja alle 18-vuotiaan osalta sitä edellytetään myös huoltajalta, joka liittää lapsen profiiliinsa. Jos seurassa hankitaan lisenssejä useammalle henkilölle, seuralla tulee olla Suomisportissa lajijaoston pääkäyttäjä. Jokaisen urheilijan kannattaa ladata itselleen Suomisport-mobiilisovellus (Google Play | App Store). Sieltä omat tiedot ja esimerkiksi lisenssin voimassaolon näkee kätevästi, eikä aina tarvitse kirjautua erikseen palveluun, Ilona Näätänen Pesäpalloliitosta kertoo.

Urheilijan tulee aina pitää huolta kattavasta vakuutusturvastaan. Pesäpallolisensseihin liitetty vakuutus, Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva, on voimassa otteluissa, kilpailuissa, harjoituksissa sekä välittömästi harrastukseen liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2021 lähtien, kun lisenssin hankkii 30.4.2021 mennessä tai passin 30.6.2021 mennessä.

Pohjola Vakuutus on kotipesän turvaajana palkitsemassa myös Superpesiksen kuukauden lukkarit alkavalla kaudella.

Julkaissut Superpesis Maanantaina 29. maaliskuuta 2021

Lisenssivaihtoehdoissa ei muutoksia

2001 ja aiemmin syntyneiden lisenssivaihtoehto valitaan sarjatason perusteella. Tarvittaessa lisenssi pitää korottaa kesken kauden kyseistä sarjatasoa vastaavaksi. 2002-syntyneet ja nuoremmat valitsevat aina joko nuoriso- tai juniorilisenssin. 2009 ja myöhemmin syntyneiden Tulokaslisenssi on tarkoitettu pelaajille, joilla ei koskaan aiemmin ole ollut pesäpallon kilpailulisenssiä.

Pelinjohtajille ja tuomareille on oma lisenssinsä tai vaihtoehtoisesti mikä tahansa pelaajalisenssi.

Tuoteselosteeseen (pdf) on hyvä tutustua tarkoin ennen lisenssin hankintaa.

Passit harrastetoimintaan

Passit ovat voimassa harrastetoiminnassa. 2007-syntyneet ja nuoremmat ovat oikeutettuja Pesispassiin, joka sisältää myös sisäänpääsyn kaikkien pesäpallosarjojen runkosarjaotteluihin. 2006 ja myöhemmin syntyneiden Harrastepassi antaa pelioikeuden useimpiin harrastepesisturnauksiin.

Tuomaripassi on tarkoitettu aikuistuomareille, jotka viheltävät vain alueiden D-, E-, F- tai G-junioreiden sarjatoiminnassa. Tuomaripassi ei ole voimassa leireillä.

Tuoteselosteeseen (pdf) on hyvä tutustua tarkoin ennen passin hankintaa.

Kaikki alkavan lisenssikauden ohjeistukset löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit