Valitse sivu

Olympiakomitea jäsenjärjestöineen esittää liikunnalle ja urheilulle 65 miljoonan euron tukipakettia seuraavaan lisätalousarvioon. Koronarajoitukset ovat aiheuttaneet huomattavia taloudellisia menetyksiä liikunnalle ja urheilulle.

– Koronapandemia uhkaa suomalaisen liikunnan ja urheilun tulevaisuutta. Pandemian toisen aallon ja tilanteen pitkittymisen myötä tilanne on kriittinen ja uuden tukipaketin tarve huutava. Euromääräisesti suurimpia kärsijöitä ovat joukkuelajien sarjat ja niiden seurat, Salonen sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Liikunta- ja urheiluyhteisö esittää syvän huolensa liikunnan ja urheilun taloudellisesta tilanteesta.

Olympiakomitea jäsenjärjestöineen esittää liikunnalle ja urheilulle 65 miljoonan euron tukipakettia.

Julkaissut Suomen Olympiakomitea Sunnuntaina 11. huhtikuuta 2021

 

Tukipaketilla tulisi korvata koronaviruspandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä ja turvata toiminnan jatkuminen. Olympiakomitea kiinnittää huomiota siihen, että viranomaisrajoituksista aiheutuneita taloudellisia tappioita tulee lisätalousarvioissa korvata liikunnalle ja urheilulle kuten muillekin toimialoille.

– On kulunut jo vuosi siitä, kun eduskunta myönsi liikunnalle ja urheilulle koronatukea. Taloudellisesta ahdingosta selviytyminen edellyttää valtion panostuksia, Salonen painottaa.

Euroopan komission arvion mukaan koronapandemian taloudelliset vaikutukset urheilulle olivat Suomessa pelkästään viime vuonna lähes puoli miljardia euroa. Mitä pidemmälle rajoitukset venyvät, sitä suurempia ovat taloudelliset vaikutukset ja siten myös lisätuen tarve liikunnalle ja urheilulle.

– Harrastustoiminnan pitkään jatkunut keskeyttäminen koettelee rajusti seuroja, joiden merkitys koronan jälkihoidossa on äärimmäisen keskeinen. Hallituksen on huomioitava exit-strategiassaan etenkin lasten ja nuorten harrastustoiminnan pikainen vapauttaminen. Muuten käsillämme on liikkumattomuuspommi, jonka seurauksena jopa kokonaisia ikäluokkia menetetään liikunnan parista.