Demopäivien siirtämiseen päädyttiin, sillä koulutuksesta halutaan jakaa maksimaalinen oppi valmentajille. Kaudella 2021 ykköstason koulutusvaatimuksen täyttämiseen riittävät suoritettuina osioina toimiva joukkue, lapsen kehitysvaiheet ja seurailta tai ennen koulutusjärjestelmän uudistusta suoritettu JPVT-tutkinto.

– Valmentajat halutaan kouluttaa hyvin, mikä demopäivien kohdalla ei kokemusten mukaan onnistu toivotulla tavalla etäyhteyksin. Siirto syksyyn palvelee oppimiseen liittyviä tavoitteita tehokkaimmin. Uusille valmentajille tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus osallistua reaaliaikaisena pidettävään etätilaisuuteen, jossa on mahdollisuus saada apua, tukea ja vinkkejä alkavalle kaudelle sekä esittää kysymyksiä, koulutuksista vastaava seurakehittäjä Mira Kolehmainen kertoo.

Demopäivien siirtyessä uusille valmentajille ja kaikille kiinnostuneille jaetaan monipuolisesti vinkkejä D-G-ikäisten valmentamiseen Teams-etäkoulutuksena tiistaina 27.4. kello 17–20. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan Suomisportissa ja siitä vastaa Perttu Hautala.

Aloitustason vaatimukset pysyvät ennallaan ja ovat voimassa Naperoleirillä, F-G-ikäisten osalta alueleireillä sekä kaikkien ikäluokkien aluesarjoissa.

Kakkostason koulutusvaatimus ennallaan

Kakkostason koulutusvaatimus on juniorivalmentajapolun tai huippuvalmentajapolun suoritus (tai aiemman koulutusjärjestelmän aikana suoritettu NPVT-tutkinto). Koulutuskokonaisuuksia on pystytty järjestämään sekä lähiopetuksena että etätilaisuuksina keväällä 2021.

– Vielä on mahdollista osallistua kakkostason etäkoulutuksiin kahtena viikonloppuna. Pelitaitojen kehittäminen on ohjelmassa 16.–18.4. ja kokonaisvaltainen valmentaminen 24.–25.4. Molempiin tulee ilmoittautua Suomisportissa mahdollisimman pikaisesti, ensi viikonlopun tilaisuuteen jo keskiviikkoon mennessä, Pesäpalloliiton koulutusvastaava Juha Antikainen vinkkaa.

– Jos kakkostason suoritus on vajaa, valmentajan tulee hakea poikkeuslupa Suomisportissa kaudelle 2021. Maksu hyvitetään valmentajalle ensi vuoden koulutuksissa, Antikainen ohjeistaa.

Kolmostason koulutusvaatimus koskee Superpesistä ja Ykköspesistä. Lajivalmentajatutkinnon (PLVT) lisäksi joukkueen valmennuksesta tulee vähintään yhden edustajan osallistua vuosittain järjestettäville pelinjohtajapäiville.

Koulutusvaatimukset kaudelle 2021 on päivitetty koulutustoiminnan sivuille.

Lisätietoa: Mira Kolehmainen | mira.kolehmainen(ät)pesis.fi | 040 773 3252
Juha Antikainen | juha.antikainen(ät)varala.fi | 040 535 0337