Yhä voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi Pihkalan portteja ei avata yleisölle. Ottelu nähdään kuitenkin maksuttomana suorana lähetyksenä Tahkon Leidien YouTube-kanavalla lauantaina kello 16.30.

Roihuttaret antoi myrskyvaroituksen jo viime viikonloppuna kukistamalla Tahkon Leidit lukemin 0-1 (2-3, 0-0). Muutenkin talvikaudelta on kuulunut positiivista puhetta sarjanousijan ympäriltä ja joukkueen talviharjoittelun tuloksia on kehunut mm. hallitsevan mestarin Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen. Viimeksi pesäpalloasiantuntija, useita Suomen mestaruuksia Lapuan Virkiässä voittanut Timo Kankaanpää nosti Roihuttaret epäviralliseksi ”talven joukkueeksi” vieraillessaan Perttu Hautalan YouTube-haastattelussa.

– Jos talven joukkue pitäisi valita, Roihuttaret on ollut silmääni positiivinen yllätys. Varsinkin peilaten nousijajoukkueisiin, joita on sarjaan tullut – tie on monesti ollut kivinenkin. Voi se Roihuttarillekin sitä vielä olla, mutta erittäin ennakkoluulottomasti ovat pelanneet, mitä hallista olen välähdyksiä ja pelejä nähnyt.

– Roihuttaret on pelannut erittäin ennakkoluulottomasti ja sillä tavalla kuin Ykköspesistäkin pelasivat, kovalla itseluottamuksella. Heillä on erittäin pirteän oloinen etukenttä ollut ja nuori lukkari Lotta Nummikari, erittäin kiinnostava nuori pelaaja, Kankaanpää arvioi.

Roihuttaret sai runsaasti huomiota torstaina, kun Helsingin kaupunkiympäristö julkaisi tiedotteen Roihuvuoren kentästä ja uudesta katsomosta. Hyvää kannattaa odottaa ja valmistautua siinä välissä harjoitusotteluiden kautta pian alkavaan kauteen. Erinomainen mittari on paikallisvastustaja Tahkon Leidit, joka palasi naisten Superpesikseen kaudelle 2018 ja on nyt kahdesti peräkkäin yltänyt pudotuspeleihin.