Valitse sivu

Liikunnan toimialalle esitetään 18,5 miljoonan euron määrärahaa, josta kohdennettaisiin liikunta- ja urheiluseuroille 9 miljoonaa euroa, valtakunnallisille ja alueellisille liikuntajärjestöille 6 miljoonaa euroa ja peruuntuneille tai tappioita kärsineille tapahtumille sekä tuleville tapahtumille 3,5 miljoonaa euroa, opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti.

– Haluamme kiittää hallitusta sekä erityisesti tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa tuesta, joka on liikunnalle ja urheilulle todella tarpeellinen, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo tiedotteessa.

– Koronarajoitukset ovat aiheuttaneet huomattavia taloudellisia menetyksiä liikunnalle ja urheilulle. Siksi teimme opetus- ja kulttuuriministeriölle esityksen liikunnan ja urheilun koronatukipaketista. Olemme tyytyväisiä, että hätämme kuultiin valmistelussa ja toimialamme pääsi mukaan lisätalousarvioesitykseen, Salonen jatkaa.

Liikunta- ja urheiluyhteisön erityinen huoli on kohdistunut lapsiin ja nuoriin. Liikunnan vähenemisellä voi olla kauaskantoisia seurauksia, kuten Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori muistutti Olympiacastissa.

– Liikunnan merkitys koronakriisin jälkihoidossa on keskeinen. Kymmenet tuhannet lapset ja nuoret ovat pudonneet selvityksemme mukaan harrastustoiminnasta. Yhteiskunnalla ei ole varaa liikkumattomuuspommiin. Meidän pitää nyt saada pudonneet takaisin kyytiin ja koko kansa liikkumaan. Siksi tukipaketti on äärimmäisen tärkeä, Salonen korostaa.

Tukipaketti sisältyy toiseen lisätalousarvioesitykseen, joka annetaan eduskunnalle 29. huhtikuuta.