Hallitus julkaisi parhaillaan kommenttikierroksella olevan suunnitelmansa koronarajoitusten hallitusta purkamisesta ja purkamiseen liittyvän tavoiteaikataulun.

– Tilanne on alueittain hyvin erilainen. Jos hallituksen esitys pysyy voimassa, alueellisia ja paikallisia ratkaisuja tarvitaan. Silti myös pääkaupunkiseudulla lapset ja nuoret ovat jo vahvasti siirtymässä lähiopetukseen kouluissa ja vastaavaa etunojaa tarvitaan harrastusten osalta. Liikkumattomuuden haaste on jo valmiiksi niin suuri, ettei liikunnan ja urheilun ulkopuolelle ole varaa menettää yhtään enempää lapsia ja nuoria, Pesäpallon urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari sanoo.

Lasten ja nuorten sarjoissa ratkaisut pohjautuvat pelaamisen ja harjoittelun terveysturvallisuuteen. Muutokset sarjatoimintaan ovat mahdollisia kauden aikana, jos koronatilanne sellaisia edellyttää. Tarkemmat ohjeistukset vastuullisuudesta ja terveysturvallisuudesta sarjatoiminnassa julkaistaan ennen ensimmäisiä otteluita.

– Pesäpallo- ja koko urheiluyhteisö osoitti viime vuonna pystyvänsä järjestämään toimintaa terveysturvallisesti. Haasteeseen on valmistauduttu vastaamaan menestyksekkäästi tälläkin kertaa. Taustatyössä kiveäkään ei meidän kannata jättää kääntämättä, että kentillä taas nähdään, Huotari painottaa.

– Asiantuntijoiden mukaan ulkona tapahtuneita tartuntoja on todettu hyvin vähän. Nyt on tärkeää katsoa myös pidemmälle tulevaisuuteen sekä ajatella kokonaisvaltaisesti lasten ja nuorten etua. Kun hallituksen lopullinen päätös exit-strategiasta saadaan, tarkennetaan toiminnan suunnittelua kokonaisuuden osalta, Huotari päättää.