Valitse sivu

Syynä muutokseen on koronatilanteen pitkittyminen ja tulevien päätöksien venyminen, joka veisi päätöksenteon liian lähelle suunniteltua sarjakauden avausta. Hallituksen esitys koronarajoitusten purkamisesta ja siihen liittyvistä aikataulusta on yhä lausuntokierroksella.

– Osa joukkueista saa harjoitella, osalla joukkueista on edelleen toiminta rajoitettua. Koska tällä hetkellä ei ole tietoa, millä aikataululla harjoittelun ja kilpailutoiminnan rajoitusten purku lopulta tapahtuu ja milloin päätös tehdään, Pesäpalloliitto on päättänyt tehdä muutoksia valtakunnallisiin sarjoihin. Päätökset perustuvat siihen, että rajoituksia lievennetään esitettyä aikaisemmin, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

– Tärkeää on saada kausi käyntiin niin pian kuin se vastuullisesti ja terveysturvallisesti on mahdollista. Odotamme viranomaisilta mahdollisimman pikaisia päätöksiä, Lamminen jatkaa.

Muutokset koskevat kyseisiä sarjoja kokonaisuudessaan, myös perustasolla olevia alueita. Tarkemmat ohjeet ja mahdolliset kilpailumääräysmuutokset sekä aikataulut otteluohjelmien työstöstä, muokkaamisesta että sarjojen läpiviennistä rajoitus- ja karanteenitilanteissa julkaistaan myöhemmin.

– Sarjajärjestelmiin suomensarjassa, poikien Superpesiksessä, poikien Ykköspesiksessä ja C-nuorten SM-.karsinnassa ei tehdä muutoksia. Sen sijaan tyttöjen Superpesiksen sarjajärjestelmää (pdf) joudutaan yksinkertaistamaan. Kaikissa näissä sarjoissa kauden aloituspäivä on aikaisintaan 15.5. Otteluohjelma pysyy aiemmin julkaistun kaltaisena, ainoastaan toukokuun alun otteluille etsitään korvaavat pelipäivät, Lamminen summaa.