Hallitus julkaisi koronarajoitusten purkamiseen liittyvän aikataulutetun suunnitelmansa, joka on parhaillaan kommenttikierroksella. Pyrkimys on purkaa ensin lapsia ja nuoria koskevia rajoituksia. 12–19-vuotiaiden nuorten ryhmätoiminta voisi alkaa ulkona toukokuussa sekä ulkona järjestettävät kilpailu- ja harrastetapahtumat voisivat käynnistyä kesäkuussa.

Alueellinen tilanne otetaan huomioon

Pesäpalloliitto käsittelee jatkossa jokaista alueleiriä omana tapauksenaan, sillä tilannekuva saattaa vaihdella vahvasti alueittain. Myös matkustaminen sairaanhoitopiirien yli voi aiheuttaa kysymysmerkkejä.

Leirien ilmoittautumisehdot (pdf) on päivitetty alueleirien osalta. Ensimmäinen vaihe, jossa peruuntuneesta alueleiristä jää yhden (1) leiripassin hinta Pesäpalloliiton ja leirinjärjestäjän kulujen peittämiseksi, jatkuu 2.5. saakka.

Etenee-leireillä leiripassien maksuaikaa jatketaan 15.5. saakka samoin kuin muillakin alueleireillä. Kiteen Kunnarileirillä maksuaika jatkuu 23.5. saakka. Toisen vaiheen päättyessä ilmoittautuneen joukkueen tulee lunastaa kaikki leiripassit.