Valitse sivu

Uuden sarjatason ottelut tullaan pelaamaan heinä- ja elokuun aikana turnausmuotoisina. Lopullinen ohjelma ja osallistujat julkaistaan kesäkuussa, sillä keskustelut useiden seurojen kanssa ovat vasta alullaan.

Baseballin mukaan tulo Superpesis seurojen toimintaan on Pesäpalloliiton maaliskuussa julkistaman ”yksi liitto – yksi strategia – 3 Lajia” lähetystumistavan mukainen. Tavoitteena on kasvattaa seurojen jäsenmääriä sekä lisenssipelaajien määriä. Alkuvaiheessa perustettavat miesten baseball joukkueet tulevatkin koostumaan pitkälti pelaajista, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet pois pesäpallotoiminnasta, mutta saadaan tätä kautta takaisin seuran ja harrastuksen pariin.

Jäsen- ja pelaajamäärän kasvattamisen lisäksi Pesäpalloliitto pystyy vastaamaan tämän uuden lähestymistavan kautta huomattavasti entistä paremmin mm Suomen monikansallistumiseen ja kansainvälisyyteen sekä Olympiakomitean tavoitteisiin. Laajentuneen ja monipuolistuvan tarjonnan kautta Pesäpalloliiton jäsenseurat ovat tulevaisuudessa myös entistä kilpailukykyisempiä, kun nuoret tekevät harrastus-, seura- ja lajivalintojaan.

Toimintaa käynnistetään jo Seinäjoella, jossa Jymy-Jussit kokoaa joukkuetta. Seinäjoella on myös toiminnalle löytynyt baseball kokemusta omaava vetäjä koordinoimaan Jymy-Jussien nyt alkavaa baseball toimintaa.

Manse PP on käynnistänyt toimet baseball toiminnan aloittamiseksi. ”Tänä kesänä tulemme kokoamaan joukkueen uuteen 3-divisioonaan, että saamme toiminnan käyntiin. Tarkoituksena on kuitenkin se että Manse PP pelaa jo lähivuosina baseballin SM-sarjassa omalla joukkueellaan.” Kertoo seuran baseball toimintaa koordinoiva Akira Ropo

Baseball toiminnan suunnittelu ja kiinnostuksen kartoitus on myös käynnissä Hyvinkään Tahkolla, Joensuun Mailalla sekä Sotkamon Jymyllä tarkoituksena perustaa mahdollisesti ensimmäiset joukkueet jo tulevalle kaudelle.

Suurella todennäköisyydellä nämä uudet joukkueet, tai valtaosa niistä, tulevat siirtymään lähivuosina ylemmille sarjatasoille, sillä pesäpallotausta antaa hyvä lähtökohdat erityisesti baseballin ulkopeliin. Samaan aikaan liitto odottaa 3-divisioonan myös laajenevan huomattavasti seuraavien vuosien aikana perusten siihen mielenkiintoon, jota seurat ja eri tahot ovat osoittaneet baseballia ja Pesäpalloliiton uutta lähestymistapaa kohtaan.

”Olen todella positiivisesti yllättynyt siitä kuinka hyvin uusi lähestymistapa on otettu vastaan erityisesti pesäpalloseuroissa ja miten rakentavan ja avoimen dialogin olemme saaneet aikaa Pesäpalloliiton alle asian suhteen. Tämä kehityssuunta tulee vaikuttamaan Pesäpalloliiton ja sen seurojen jäsenmääriin todella positiivisesti tulevina vuosina.” Kertoo Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen.

Lisätietoja:

Suomen Baseball ja Softball Liitto

Jukka Ropponen, Puheenjohtaja, 0400 423 910, jukka.ropponen@goaliepro.com

Seinäjoen Jymy-Jussit

Ossi Viljanen, Puheenjohtaja, 050 343 3888, ossi.viljanen@vinvest.fi

Markus Blommendahl, Baseball vastaava, 044 329 4444, markus.blommedahl@gmail.com

Manse PP

Matti Helimo, Puheenjohtaja, 040 513 8625, helimo@hotmail.com

Akira Ropo, Baseball vastaava, 0500 622 128, akira.ropo@chamber.fi

Sotkamon Jymy

Juuso Hyvönen, Baseball vastaava, 040 748 7381, juuso.hyvonen@superjymy.fi

Hyvinkään Tahko

Hannu Lignell, Baseball vastaava, 050 304 9832, hannu.lignell@gmail.com

Joensuun Maila

Matti Lindholm, Toimitusjohtaja, 040 848 6252, matti.lindholm@joensuunmaila.fi

Joona Korjonen, Baseball vastaava, 040 577 0859, joona.korjonen@arktoimisto.fi