Valitse sivu

Suomen Baseball Liitto on päättänyt tarjota tätä mahdollisuutta halukkaille 17-23 vuotiaille baseballin pelaajille sekä baseballista kiinnostuneille pesäpallon pelaajille. Liitto valitsee osanottajat halukkaiden joukosta. Lopullinen päätös Suomen osallistumisesta tehdään Toukokuun 2021 aikana.

”Tämä on jälleen yksi hyvä paikka, jossa meidän pesäpalloilijoiden tasoa urheilijoina voidaan mitata. Itse olen täysin varma, että pesäpalloilijat tulevat pärjäämään erittäin hyvin, sillä heidän harjoittelutaustansa huippu-urheilijoina on minimissään samaa tasoa kuin leirille osallistuvien muiden maiden urheilijoiden, ellei jopa huomattavasti vankempi. Baseballin lyöminen on haastavin suoritus pesäpalloilijoille, mutta kenttäpelissä, kiinniottamisessa, heittämisessä jne he ovat Euroopan huippujen tasoa elleivät jopa parempi.” Kertoo Jukka Ropponen Suomen Baseball Liitosta.

Baseballista kiinnostuneille nuorille pesäpalloilijoille, jotka haluavat mukaan tähän talvisarjaan, luodaan aivan oma ohjelmansa, jonka avulla he valmistautuvat. Siihen kuuluu henk koht lajiopastus maajoukkuevalmentajien toimesta, omakohtainen harjoitusohjelma baseball taitoihin (tehdään pesis treenien lisäksi), mahdollisuus osallistua SM-sarjan tai Fat Lizard league joukkueen treeneihin ja peleihin oman pesäpallojoukkueen ohjelman sallimissa puitteissa kauden aikana. Tämän lisäksi liitto järjestää Teneriffalle lähtevälle ryhmälle oman harjoittelun, joka alkaa heti kauden päätyttyä ja jatkuu aina Teneriffalle lähtöön saakka.

Ohjelmasta Teneriffalla vastaa pitkän ammattilaisuran baseballissa tehnyt Kuubalaislähtöinen Nestor Perez. Apunaan hänellä on 11 valmentajan joukko, joista 1 tulee Suomesta. Perez on saanut jo videomateriaalin pesäpallon eroavaisuuksista ja pesäpallon tasosta Suomessa jotta pystyy ottamaan nämä asiat huomioon ohjelmassa.

Sarjaan otetaan 8 pelaajaa per maa, 9 maata eli totaali on 72 pelaajaa. Maittain toiveena on pelipaikkajako siten että kaikki lähettävät 4 syöttäjää, 1 catcherin, 2 etukenttäpelaajaa ja 1 takakenttäpelaajan.

Leirin/Sarjan ohjelma:

30.10.2021        Saapuminen Teneriffalle

1-2.11.2021      Harjoitukset kahdesti päivässä, joukkueiden muodostus, avajaisseremonia

3-12.11.2021    Ottelut & harjoittelu

13.11.2021        Paluu kotimaahan

Kustannukset:

Koko ohjelman kustannus on arviolta 1.200-1.500€ per pelaaja ja se käsittää matkat, majoituksen, 3 ruokailua päivässä, kuljetukset paikan päällä, harjoitukset, valmennus, ottelut, peliasut (paita & hattu), fysioterapia, huolto jne.

Hinta saattaa hyvin laskea, sillä liiton on tarkoitus hakea ohjelmaa varten apurahaa CEB:lta sekä etsiä 1-3 sponsoria ohjelmaan osallistuville nuorille.

Alustavat ilmoittautumiset ja lisäkyselyt:

Pesäpalloliitto, Baseball- ja Softball- lajivastaava, Ville Saarman, ville.saarman@pesis.fi , 0400 563 8604

Baseball ja Softball Liitto, Puheenjohtaja, Jukka Ropponen, jukka.ropponen@goaliepro.com, 0400 423 910