Valitse sivu

Toimintaympäristömme kansainvälistyminen ja monikansallistuminen jatkuvat tulevina vuosina. Nuorille on tarjolla hyvin laaja kirjo mahdollisuuksia ja urapolkuja urheilun parissa.

Pesäpalloliitto vahvistaa omaa kilpailukykyään kaiken aikaa kehittäen ja modernisoiden toimintaansa ennakkoluulottomasti.

Osana prosessia on tänään julkaistava yhden liiton ja yhden strategian lähestyminen kolmen lajin kautta. Konseptia on valmisteltu huolella lähes vuoden ajan.

Integroitu strategia ja uusi toimintatapa tuo Pesäpalloliitolle ja sen alaiselle toiminnalle uuden monipuolisen ja kilpailukykyisen vaihtoehdon, joka puhuttelee niin nuorisoa, varttuneempia liikunnan harrastajia sekä myös tavoitteellisia kilpaurheilijoita. Uuden toimintatavan avulla liiton alaisten lajien harrastajamäärien sekä lisenssipelaajieni määrän uskotaan lähtevän hyvään kasvuun lähivuosien aikana.

Meillä on edessämme mielenkiintoiset ajat. Toivottavasti mahdollisimman moni seuraihminen ja aktiivi ehtisi lukea tämän viimeisimmän blogin.

Viedään yhdessä lajia eteenpäin!

Julkaissut Suomen Baseball ja Softball liitto Sunnuntaina 14. maaliskuuta 2021

Mitä on tapahtunut tähän saakka?

Kun strategia oli kaikille kirkas, neuvoteltiin aiemmat ”löyhät” yhteistyösopimukset hyvässä hengessä ja helposti uusiksi sekä muodostettiin yksi yhtenäinen kokonaisuus Pesäpalloliiton alle. Baseballille muodostettiin uusi lajihallitus vastaamaan toiminnasta samaan tapaan kuin pesäpallon alueorganisaatiot.

Uusi lajihallitus on yhdessä Pesäpalloliiton johdon kanssa laatinut suunnitelmia ja aloittanut myös jo useiden projektien toteutuksen. Tiedotustilaisuudessa käytiin läpi tärkeimmät ja näkyvimmät toimet.

Miten tämä muutos tulee näkymään?

Ensi vaiheessa näkyvimpiä toimia ovat perinteisten pesäpalloseurojen ilmoitukset ottaa baseball ja softball seurojen ohjelmaan. Esimerkiksi Seinäjoen Jymy-Jussit (katso erillinen tiedote) kokoavat jo ensimmäistä miesten joukkuettaan baseball-sarjaan tulevalle kaudelle.

Tamperelainen Manse PP on myös tehnyt jo useamman vuoden ajan yhteistyötä Tampere Tigers -baseball-seuran kanssa. Tigers-yhteistyö antaa Manse PP:lle monia mahdollisuuksia erityisesti valmennus- ja lajitietouden kautta.

– Uuden strategian myötä seuralla on tarkoitus selvittää mahdollisuudet toiminnan laajentamiseen entisestään baseballin ja softballin pariin, kertoo Manse PP:n puheenjohtaja Matti Helimo.

Pesäpalloliiton tarkoituksena on laajentaa ja monipuolistaa seurojen tarjontaa baseballin ja softballin avulla.

– Lähivuosina päästään varmasti osassa jäsenseuroista jo opettamaan junioreille pesäpallon lisäksi myös baseballia tai softballia. Sarjaohjelmia voidaan tulevaisuudessa rakentaa myös siten, että nuoret voivat kilpailla pesäpallon lisäksi myös baseballissa tai softballissa ja valita sitten oman erikoislajinsa myöhemmin. Nämä asiat ja niiden toteutus on keskusteluissa mukana, kun luodaan liiton strategiaa vuodesta 2023 eteenpäin, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari visioi tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Uusi lähestymistapa tiivistyy Pesäpalloliiton sateenvarjon alle kolmeksi lajiksi, joiden välillä vallitsee erittäin vankka synergia ja laaja niin kotimainen kuin kansainvälinen tarjoama. Tätä kautta Pesäpalloliitto tarjoaa erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä kattavat vaihtoehdot pelaajien urapolulle aina kansainväliseen huippuammattilaisuuteen saakka.

Todella näkyviä toimia ovat myös uusi pelaajapolku, naisten softball-maajoukkueen Los Angeles 2028 -olympiaprojekti ja superpesispelaajien mukaantulo baseballin maajoukkuerinkiin.