Hakuajat ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa sekä muiden perusopetuksen jälkeisiin hakuihin jatkuvat 7.4.2021 klo 15 asti.

– Oppivelvollisuusuudistuksen myötä yhteishaku koskee ensimmäistä kertaa aivan jokaista peruskoulun päättävää nuorta, kun kaikki ysiluokkalaiset jatkavat peruskoulusta ammatilliseen koulutukseen, lukioon tai esimerkiksi kymppiluokalle. Haluamme varmistaa, että jokainen nuori saa tähän historialliseen yhteishakuun kaiken tarvitsemansa tuen ja ohjauksen. Tämän vuoksi olemme päättäneet pidentää yhteishakua jatkumaan 7.4. asti, sanoi opetusministeri Jussi Saramo (vas.) OKM:n tiedotteessa.

Urheiluoppilaitokset tukevat urheilijan kaksoisura -ajattelua yhdistäen huipulle tähtäävän urheilun ja opiskelun. Suomessa toimii 15 erityisen koulutustehtävän saanutta urheilulukiota ja 15 erityisen koulutustehtävän saanutta ammatillista oppilaitosta.

Urheiluoppilaitokseen hakevan muistilista kannattaa käydä hyvissä ajoin läpi. Lajiliittopisteet voi hakea mistä tahansa pisteytystapahtumasta, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen nettilomakkeella. Lisätietoa ja pisteytyspäivien ajankohdat löytyvät akatemiatoiminnan sivulta.

Urheiluakatemian jäsenyys on urheilijan arjessa suuri apu ja tekee valmentautumisen sekä opiskelun yhdistämisestä vaivattomampaa. Urheiluakatemian jäsenyyttä kannattaa hakea yhteishaun yhteydessä. Haussa tarvitaan mahdollisesti lajiliittopisteitä.

Lisätietoa: Akseli Wiik, Pesäpalloliitto | 040 833 4490 | akseli.wiik(ät)pesis.fi