Toimivaltaisina viranomaisina ohjeistavat aluehallintovirastot, jotka ovat tiukentaneet rajoituksia koronaviruksen kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Rajoitukset voivat vaihdella merkittävästi alueittain, tilannekuvasta riippuen.

Kilpa- ja huippu-urheilu

Suomen Olympiakomitean määrittelemän kilpa- ja huippu-urheilun piiriin kuuluvat miesten Superpesis, naisten Superpesis, miesten Ykköspesis ja naisten Ykköspesis. Leviämisvaiheen alueilla näiden joukkueiden harjoittelu tulee toteuttaa omassa pienryhmässä ja joukkueessa.

Viranomaisten määräykset ja suositukset on otettava huomioon pelaamisessa. Harjoitusotteluiden pelaamista tulee harkita hyvin tarkasti, eikä yleisöä ole luvallista ottaa halliin. Kotijoukkue vastaa ottelun järjestelyistä viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaisesti. Vierasjoukkueen on noudatettava sekä omalla paikkakunnallaan että ottelupaikkakunnalla voimassa olevia aluehallintovirastojen määräyksiä. Joukkueiden on oltava valmiudessa reagoimaan mahdollisesti nopeisiin tilannekuvan muutoksiin.

Pesäpalloliiton ohjeet vastuullisuudesta halliotteluissa (pdf), otteluista hallissa (pdf) sekä harjoittelusta (pdf) tulee huomioida kaikessa tekemisessä.

Lasten ja nuorten toiminta

Lasten ja nuorten toiminnalla tarkoitetaan alle 20-vuotiaiden toimintaa. Yli 12-vuotiaiden (vuonna 2007 syntyneet ja vanhemmat) toiminta sisätiloissa, kun osallistujia on yli 10, ja ulkotiloissa, kun osallistujia on yli 50, keskeytetään viimeistään 8.3. kolmeksi viikoksi 28.3. asti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla (sairaanhoitopiireissä). Joka tapauksessa ajantasaisin tieto rajoituksista ja suosituksista tulee tarkistaa oman alueen viranomaisten nettisivuilta.

Tähtäimessä ehjä kilpailukausi

Pesäpallon antamat ohjeet perustuvat Suomen Olympiakomitean antamiin suosituksiin urheilutoiminnan järjestämisestä korona-aikana. Lisätietoa ja ajantasaiset ohjeistukset, suositukset ja määräykset koronavirusepidemiasta löytyvät Valtioneuvoston, THL:n ja AVI:n sivuilta.

– Koronaväsymys alkaa varmasti painaa meitä kaikkia. Tässä tilanteessa pitää vielä jaksaa ja välttää ylimääräisiä kontakteja, jotta saamme mahdollisuuden ehjän kilpailukauden läpivientiin, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta korostaa.

3.3. klo 11.57: Lisätty kehotus tarkistaa ajantasaisin tieto joka tapauksessa oman alueen viranomaisten nettisivuilta.