Vaikka koronatapausten määrät ovat Suomessa hieman laskeneet, tehokkaita toimia tarvitaan yhä. Edistystä tapahtuu kaiken aikaa kolmella rintamalla: Poikkeusolojen rajoitustoimet, influenssan kausivaihtelu ja rokotekattavuuden merkittävä kasvu.

Kauden aloittamisen valmistelu

Pesäpalloliitto teki päätöksen siirtää superpesiskauden aloitusta kolmella viikolla. Toukokuun tilanteesta ei vielä faktaa ole, mutta mahdollisuus ainakin katsomorajoituksiin on olemassa. Pesäpalloliitto haluaa yhdessä seurojen kanssa toimia vastuullisesti ja terveysturvallisuutta kunnioittaen kaikissa tilanteissa.

Huippupesäpallossa sarjakauden aloittamiseen vaikuttavat lisäksi yleisörajoitukset. Alemmilla sarjatasoilla huomio keskittyy viranomaisten määräyksiin pelaamisen terveysturvallisuudesta ja mahdollisista matkustusrajoituksista sairaanhoitopiirien välillä. Valmistelutyötä tehdään Pesäpalloliitossa kaiken aikaa sekä kauden aloitukseen että harjoitteluun liittyen ja siinä edetään vaiheittain. Eri skenaarioihin varaudutaan huolellisesti.

Kauden aloittamisesta alemmilla sarjatasoilla tiedotetaan aikaisintaan viikolla 15.

Harjoittelu ja valmistautuminen kauteen

Pesäpalloliitto edellyttää jäsenseuroiltaan viranomaisten suositusten, määräysten ja ohjeistusten noudattamista. Koronatilanteen ajantasainen tieto löytyy Valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Aluehallintoviraston (AVI) nettisivuilta. Paikallisesti tiedottavat kaupungit ja kunnat.

Pesäpalloliitto suosittelee aktiivista vuoropuhelua paikallisten päättäjien ja viranomaisten kanssa.

Leirit

Pesäpalloliitto on selvittänyt alueleirien järjestäjien kanssa vastuullisen järjestämiseen, kuten majoituksiin, ruokailuihin ja hygieniaan, liittyviä kokonaisuuksia. Aluekohtaiset palaverit pidetään asiantuntijatahojen, esimerkiksi infektiolääkärien, kanssa.

Pesäpalloliitto tekee leiritoiminnan osalta yhteistyötä muiden lajien vastaavien tapahtumien, kuten lentopallon Power Cupin, kanssa. Valtakunnallisten leirien ilmoittautumiset siirrettiin alkamaan sunnuntaina 18.4.

Pesäpalloliiton väki toivottaa pesäpallon ystäville iloista pääsiäistä ja vielä hivenen malttia, vaikka lumen alta kuoriutuvat pesiskentät houkuttelevatkin jo tositoimiin!