Valitse sivu

Hallitus olisi sallimassa 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ulkoilun ja leikkimisen ulkona yhdessä muiden lasten kanssa. Lapset voisivat esityksen mukaan myös ulkoilla esimerkiksi harrastustoimintaan liittyen.

– Lasten hyvinvoinnin kannalta on kriittistä, että harrastaminen ei kuulu liikkumisrajoitusten piiriin. Liikuntaharrastusten keskeyttämisestä aiheutuisi vakavia haittoja lapsille, jotka ovat jo kärsineet huomattavasti kriisistä, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Olympiakomitean mukaan rajoittamisen poikkeuksiin tulee kirjata selkeästi harrastaminen ohjatusti paitsi ulkona myös sisätiloissa. Lisäksi välttämättömänä poikkeuksena laissa tulisi turvata vanhemmalle tai lähiomaiselle mahdollisuus kuljettaa lapsi harrastamaan sekä ohjaajien kulkeminen harrastuksiin.

Hallitus pääministeri Sanna Marinin johdolla on korostanut, ettei rajoitustoimia enää kohdisteta lapsiin ja nuoriin. Liikuntayhteisö pitää tätä tärkeänä periaatteena ja on vahvasti sitoutunut toteuttamaan lasten harrastustoimintaa vastuullisesti terveysturvallisuus huomioiden.