Valitse sivu

Pesäpallostadionin rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti suunnittelun valmistuttua alkusyksystä, joten uusi pesäpallostadion on käytössä kesällä 2022, Jyväskylän kaupunki tiedotti.

– Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti rakentaa Hippokselle uuden pesäpallostadionin kaudelle 2022. Hieno, odotettu päätös, Kirittärien puheenjohtaja, europarlamentaarikko Henna Virkkunen iloitsi Twitterissä.

– Juuri päätimme Jyväskylän kaupunginvaltuustossa, että kesällä 2022 Jyväskylässä pelataan uudella Pesisstadionilla, Kirittärien edustusjoukkueen pelinjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Jussi ”Nalle” Viljanen (kok) säesti.

Määrärahasta pesäpallostadionin suunnittelukustannukset ovat 200 000 euroa ja rakentamiskustannukset yhteensä 3,8 miljoonaa euroa, josta 1,7 miljoonaa kohdistuu vuodelle 2021.

– Kiitos päättäjille pesäpallon – niin pelaajien, yhteistyökumppaneiden, toimitsijoiden kuin katsojienkin – olosuhteiden parantamisesta, huikea juttu! Uuden stadionin myötä päästään siirtymään uuteen aikaan nykyaikaisissa olosuhteissa. Tämä on liikuntapääkaupunki Jyväskylän imagolle hyvä asia, kun urheilupaikkojen parantamisessa päästään jälleen askel eteenpäin, seurajohtaja Petri Kaijansinkko hehkutti Kirittärien nettisivuilla.

Kirittäret on kolmen edellisen kauden naisten Suomen mestari, jolla superpesisjoukkueen lisäksi on joukkueet Ykköspesiksessä ja suomensarjassa alkavalla kaudella. Miesten puolella Jyväskylän Lohi pelaa Ykköspesiksen kotiottelunsa Koskenharjulla. Suomensarjassa ovat edustettuina Jyväskylän Kiri 2020 sekä Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit.