Valitse sivu

Seuran puheenjohtaja Ossi Viljanen kertoo päätöksen olleen helpon: ”Pesäpallolliitto oli valmistellut asian erittäin hyvin ja esitti selkeät ja loogiset perusteet, joiden avulla meidän oli helppo nähdä saavutettavat edut lajillemme, seurallemme, jäsenistöllemme ja Seinäjoen alueelle. Jymy-Jussit tulee baseballin kautta tarjoamaan tulevaisuudessa entistä monipuolisemmat harrastusmahdollisuudet, pelaajapolun aina ammattilaisuuteen saakka ulkomailla, sekä hyvän vaihtoehdon urheilu-uran jatkamiselle niille urheilijoille, joilta C- ja B-juniori iän jälkeen huippupesäpalloilun tavoittelu vaihtuu harrastamiseksi lajin parissa.”

Jymy-Jussit aloittaa toiminnan kaudella 2021 kokoamalla miesten joukkueen, joka tulee osallistumaan joko Fat Lizard Leaguen nimellä pelattavaan Suomisarjaan tai ensi kesäksi perustettavaan kevyen version 3-Divisioonaan. Toimintaa käynnistämään Jymy-Jussit on saanut Suomesta ja Japanista baseball kokemusta omaavan Kurikkalaisen Markus Blommedahlin.

Tulevaisuuden tavoitteena on junioritoiminnan käynnistäminen ja naisten softball toiminta. Nämä tullaan suunnittelemaan ja järjestämään koordinoidusti yhteistyössä omistajaseurojen kanssa siten, että seurat pystyvät yhdessä tarjoamaan mahdollisimman monipuoliset harrastusmahdollisuudet Seinäjoella ja näin kasvattaa jäsenmääriänsä.

Baseball ja softball toiminta tuo seuroille myös mahdollisuuden entistä laajempaan harrastajapohjaan kansainvälistyvässä Suomessa. Esimerkiksi kauden 2020 aikana baseballin sarjoissa nähtiin lisenssipelaajia, jotka olivat lähtöisin yli 10:stä eri maasta. Lisäksi softball antaa yhden uuden mahdollisuuden myyntiin ja kumppaneiden osallistamiseen toiminnassa. Softball soveltuu hyvin esimerkiksi työpaikkaliikunnan kokeilulajiksi tai alueelliseksi firmaliigaksi ”puulaaki” periaatteella.

Lisätietoja: Jymy-Jussit, Puheenjohtaja Ossi Viljanen, 050 343 3888, ossi.viljanen(at)vinvest.fi