Koronatilanne pitää Suomea yhä pihdeissään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) arvioi viime viikolla valtakunnallisen tilanteen merkittävästi heikentyneen, vaikka rajoitustoimet ja parempi rokotuskattavuus ovat jo alkaneet vaikuttaa myönteisesti. Pesäpalloliitto on päättänyt seurata tilannetta muutaman viikon ennen valtakunnallisten leirien ilmoittautumisen avaamista.

– Vaikka leirijärjestelyiden suunnitelmiin ja toiminnallisuuteen koituu huomattavia lisäpaineita, ilmoittautumisajan siirtäminen on tässä tilanteessa paikallaan. Leiritoiminnan ohjausryhmä on rakentanut eri skenaarioita ja vaihtoehtoja toimenpiteiksi ja seuraa tilannekuvan kehittymistä kaiken aikaa. Tahtotila on vahva selvittää sekä tehdä yhdessä leirijärjestäjien kanssa töitä toiminnan ja vastuullisten kesän tapahtumien järjestämiseksi, leiritoiminnasta Pesäpalloliitossa vastaava Juha Kuoppala sanoo.

– Valtakunnallisten leirien paikat ovat täyttyneet ennätysnopeasti viime vuosina. Siirtämällä ilmoittautumisen alkua haluamme antaa joukkueille rauhan miettiä tilannetta osaltaan ja luoda edellytyksiä osallistumiselle tulevan kesän tapahtumiin. Nämä päätökset täytyy tehdä pesäpallon parhaaksi ja kaikkia lajin toimijoita kunnioittaen, Kuoppala painottaa.

Leireille on luotu tälle vuodelle ilmoittautumisehdot (pdf) koskien esimerkiksi pandemian kaltaista erikoistilannetta. Leirin peruuntuessa riippumattoman ylivoimaisen esteen vuoksi ilmoittautuneelta joukkueelta peritään ensimmäisessä vaiheessa yhden leiripassin hinta, jolla katetaan leirin järjestelyjen suunnittelusta koituneita kuluja.

– Pandemiatilannetta ei voi vierittää kenenkään syyksi eikä yksittäinen taho sille mitään voi. Yhden leiripassin hinta kompensoi todellisia kuluja, joita leirin suunnittelusta ja ennakkojärjestelyistä on järjestäjille koitunut. Leirien järjestäminen alkaa viimeistään edellisen vuoden lokakuussa ja viime vuoden peruuntumisten myötä järjestäjät käyvät samaa rumbaa läpi jo toiseen kertaan, Kuoppala avaa.

Alueleirien ilmoittautuminen jatkuu niille leireille ja sarjoihin, joihin vapaita paikkoja on jäljellä. Leirien ohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran viikoilla 13 ja 15, jolloin myös tilannekuvasta tiedotetaan lisää.

25.3. klo 13.13: Lisätty täsmennys myös tuomari-ilmoittautumisen siirtymisestä alkamaan su 18.4. klo 12.