Projektin tarkoituksena on lisätä pesäpallon, laadukkaan juniorityön ja valmennuksen näkyvyyttä. Valokeilassa ovat seurojen ympärivuotinen yhteistyö, pelaajapolun tueksi toteutettu akatemiatoiminta ja yläkoululeiritys sekä tuomaritoiminta.

 

Dokumentti toteutuu kolmiosaisena. Talviharjoittelukausi ja pelaajien arki, kauden 2020 keskeytyminen koronatilanteen takia ja toiminnan uudelleenkäynnistäminen sekä tunnelmallisimmat hetket kesältä 2020 nousevat hienolla tavalla esiin.

Dokumentissa ovat mukana Hämeenkyrön Räpsä, Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit, Mailajuniorit Kankaanpäästä ja Ruoveden Pirkat. Sen kaksi seuraavaa osaa julkaistaan kahtena seuraavana maanantaina, 15.3. ja 22.3.

Pienseurat kopittaa -dokumentin on tuottanut ja kuvannut Hannu Kallio. Dokumenttia ovat tukeneet Pesäpalloliitto ja Pirkanmaan Kulttuurirahasto. Hämeenkyrön ja Ruoveden kunnat sekä Kankaanpään kaupunki ovat osallistuneet hyvässä yhteistyössä dokumentin toteutukseen.