Suomessa toimii 15 erityisen koulutustehtävän saanutta urheilulukiota ja 15 erityisen koulutustehtävän saanutta ammatillista oppilaitosta. Urheiluoppilaitokset on tarkoitettu motivoituneiden, huipulle tähtäävien ja potentiaalisten kilpaurheilijoiden opiskelupaikoiksi – tukemaan samalla tavoitteellista opiskelua.

Urheiluoppilaitokseen hakevan muistilista 

1) Yhteishaku

Haku urheilulukioihin tapahtuu yhteishaussa 7.4.2021 kello 15.00 mennessä. Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin on mahdollista hakea sekä yhteishaun että jatkuvan haun kautta. Lisätietoa yhteishausta ja hakulomake löytyvät osoitteesta opintopolku.fi.

2) Urheiluoppilaitosten hakulomake

Urheilijan tulee lähettää täytetty Urheiluoppilaitosten hakulomake 2021 tai urheiluoppilaitoksen oma hakulomake haun kohteena olevaan oppilaitokseen yhteishaun päättymiseen mennessä. Katso lisätiedot ja lataa hakulomake täytettäväksi Olympiakomitean nettisivuilta. Hakija itse täyttää sivun 1 ja pyytää oman urheiluseuransa edustajan täyttämään sivun 2.

Huom! Varmista aina hakuohjeet, aikataulu, mahdollinen oppilaitoksen oma hakulomake ja vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin.

3) Lajiliiton pisteytyspäivä

Muista ilmoittautua ja osallistua pisteytyspäivään, joita Pesäpalloliitto järjestää seitsemällä paikkakunnalla. Urheiluoppilaitokset pyytävät lajiliitoilta pisteytyksen hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista. Huomioithan, että myös urheiluakatemia saattaa edellyttää lajiliittopisteitä jäsenyyden saamiseksi.

Lajiliittopisteet voi hakea mistä tahansa pisteytystapahtumasta, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen nettilomakkeella. Lisätietoa ja pisteytyspäivien ajankohdat löytyvät akatemiatoiminnan sivulta.

Pesäpalloliitto pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia pisteytyspäivien järjestämiseen, mikäli koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila sellaisia vaatii.

4) Urheiluakatemiat

Urheiluakatemia on alueellinen verkosto, johon kuuluu esimerkiksi oppilaitoksia (yläkoulut, toinen ja korkea-aste), urheiluseuroja ja asiantuntijaorganisaatioita. Urheiluakatemia palvelee urheilijaa, jotta valmentautumisen ja opiskelun yhdistäminen sekä arjen järjestäminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Urheiluakatemioissa urheilijan tukena toimii useita eri alojen asiantuntijoita.

Hae urheiluakatemian jäsenyyttä yhteishaun yhteydessä ja tarkista opiskelupaikkakuntasi urheiluakatemian sivuilta tarkemmat ohjeet. Haussa tarvitaan mahdollisesti lajiliittopisteitä.

Lisätietoa: Akseli Wiik, Pesäpalloliitto | 040 833 4490 | akseli.wiik(ät)pesis.fi

Päivitetty 6.3. klo 14.18 yhteishaun jatkuminen 7.4. klo 15 saakka.