Kylmälä on ansioitunut vuosikymmenten ajan järjestö- ja seuratoiminnassa. Urheilu on ollut aina lähellä aktiivitoimijan sydäntä. Pesäpalloon Kylmälä hurahti 15-vuotiaana, kun mopokortti helpotti harjoituksiin kulkemista, kuten Lounais-Lappi -lehden henkilökuvassa kerrotaan.

Onnittelut Markulle myös meidän Pohjoisen alueen puolesta!

https://www.lapinkansa.fi/pitkan-linjan-urheilumiehen-markku-kylmalan-sydan/3347168

Julkaissut Pesäpallon Pohjoinen alue Torstaina 11. helmikuuta 2021

 

Oman kotiseuransa lisäksi Kylmälä on ollut aktiivisesti mukana Pohjois-Suomen Pesis ry:n ja Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen toiminnassa. Nykyisin Markku Kylmälän poika Mikko Kylmälä toimii Pohjoisen alueen kilpailutiimissä.

Lapin Urheilugaalassa 2019 Kylmälä palkittiin vuoden taustavoimana (Veikkauksen Jokeri-palkinto).

Simon Kirin pesäpallotoiminnassa on parhaillaan vahva vire päällä. Miesten edustusjoukkue on kautta aikain ensimmäinen lappilainen joukkue miesten Ykköspesiksessä ja kakkosjoukkue on mukana suomensarjassa. Naisten edustusjoukkue tekee paluun suomensarjaan tulevalla kaudella.